• Bal bordaiv alatti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr! November elején kezdődtek a problémáim, párszor volt hasmenésem. Később szedtem 250 mg-os sumamedet, cataflamot bölcsességfog műtét miatt de a szedés közben nem volt semmilyen panaszom. December elején újra volt hasmenésem kétszer, görcsöltem. Decemberben elkezdett égni a nyomorszájam, keserű volt a szám íze egy hétig. És két héten keresztül szinte naponta hánytam. Csináltattam egy uh-t, nem találtak semmit. Széklettenyésztés negatív. Aztán egy ideig alábhagyott. Egy hete volt újabb bölcsességfog műtétem, 500-as sumamedet szedtem, cataflamot majd aflamint szedek. Szedés közben megint nem volt problémám, kicsit égette a gyomrom de gondolom ez normális ilyen erős gyógyszerektől. Egy pár napja elkezdett tompán szúrni a bal bordaiv alatt. (Korábban is volt néha ilyen az elmúlt kb 1 hónapban). Általaban nagyon gyenge, néha erősebb. Ha megnyomom a bal bordám alját fáj a csont, de ez a szúró fájdalom inkább szervinek, nem csontfájdalomnak tűnik. Tegnap megint hirtelen rámjött a hányinger, pedig nem ettem mást csak egy sajtos fornettit és pár szem bombont. Mintha egy csepp vér is lett volna a hányásban. Attól félek hogy hasnyálmirigyrákom lehet.(nagymamám ebben halt meg) Úgy hallottam hogy az UH csak 2 cm felett mutatja ki. Ha már fájdalom van, akkor látható is lenne? Azzal nyugtatom magam, hogy csak stressz miatt lehet. Egyetemista vagyok és vizsgaidőszakban gyakran vannak pszichoszomatikus dolgaim hipochonder lévén. Mit gondol, ennyi tünet alapján szükséges valami komolyabvra gondolni?

        Dr. Plósz János válasza a felhasi fájdalom témában

        A panaszok nem utalnak hasnyálmirigy-folyamatra. Legvalószínűbb a fájdalomcsillapítók okozta gyomorhurut és a fogászati beavatkozás miatti diézta együttes hatása valamint az antibiotikum okozta bélflóra károsodás. Érdemes lehet pár napig bevonószereket használni (Gaviscon, Venter), esetleg savcsökkentőt is (Controloc Control), enni, gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, valamint pár hétig probiotikumot használni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. december 28., 13:41; Megválaszolva: 2018. december 28., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: