Mi lehet a baj

Tisztelt Doktor! Nemrég olyan tüneteket tapasztaltam magamon ami eddig nem fordult elő . Házi Orvoshoz fordultam , a tüneteim gombóc érzés a torokban, roham szerű öklendezési inger, fojtó érzés , gyomor égés . Orvosom felírt egy adag Qualmatelt reggel és este kell szednem mondván hogy ezek a tünetek a gyomorégés miatt jelentkeztek szedjem és elfog múlni . Mostanra 2hete lessz hogy szedem javulást csak abban veszek észre hogy a gyomorégésem megszűnt , és talán a gombóc érzés sem olyan erőteljes viszont ez az úgy nevezett öklendezési inger megmaradt. Próbáltam tesztelgetni hogy vajon mi okozhatja mitől válik ez az érzés erősebbé a tapasztalataim alapján a kávé és és ha étkezéskor tele eszem magam talán akkor jobban mutatkozik ez az érzés , sem cigaretta,sem alkohol fogyasztása sem pedig bizonyos étel elfogyasztása után nem lessz rosszabb tapasztalataim alapján . Alergiás nem vagyok étkezésem nem változott és kávézni is több éve kávézok soha hasonló tünetem nem volt. Próbálkoztam elhagyni a kávét 2-3 napig nem ittam elmúlni nem múlt. Előtte is pedig max 3 adag kavet ittam naponta. Mozgás és pihenés eggyaránt szerepet játszik az életemben ennek hiányára sem tudok gondolni. Phiszhés része a dolognak eszre vételem alapján ha rágót fogyasztok vagy figyelmem másfelé terelődik leginkább társaságban nem jelentkezik e probléma avagy nem veszek tudomást róla. Stressz vagy lelki problémát kizárnám nem vagyok az az idegeskedős típus . Kérdésem az lenne hogy esetleg mi okozhatja? Vagy kihez forduljak? Válaszát előre is köszönöm . Üdv Dávid Üdv

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Reflux-betegség okozhat ilyen jellegű tüneteket, így gasztroenterológiai szakvizsgálat javasolt. Addig is érdemes gyakori, nyugodt, kis étkezéseket tartani, ágyban fejvéget megemelni, a szénsvas italokat kerülni valamint étkezést követően legalább 1 órán át függőleges testhelyzetben maradni. Gyógyszeresen az erősebb hatású savcsökkentők jönnek szóba, kiegészítésként étkezés után használt Gaviscon oldat vagy rágótabl. merül fel.

Kérdés: 2021. április 29., 18:19; Megválaszolva: 2021. május 02., 17:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorbántalmak
Gyomor és nyelőcső problémák.
Tisztelt Doktor Úr, Abban szeretném kérni a véleményét, hogy egy másfél hónapja kezdődött nem rendszeres hanyinger es a szegycsont tájon...
Gyomorfájás /feszülés
Jó estét doktor úr egyszer már irtam ide és az lenne a kérdésem hogy 1 honapja fáj a gyomorszájamnál és mintha belülről feszítenék néha...
Gyomorfájdalmak
Tisztelt Doktor Úr! Idén szeptemberben hagytam el a savlekötőt amit refluxra szedtem (Controloc) . Azóta tünetmentes voltam. 1 hete gyomorpanaszaim...
reflux betegség?
Tisztelt Doktor Úr! Jelenlegi panaszaim: erős gyomortáji és vele párhuzamosan hátfájdalom is. Sokszor égő mellkasi érzés,a torkom sokszor...