Gyomorszáj feletti nyomás érzés

Tisztelt Doktorúr! 23 éves lány vagyok, gyomor problémával. Egy hete sikerült össze szednem egy hugyuti fertőzést, amire Cifran-t szedtem 5napon keresztül, probiotikummal. Előtte megkaptam a Covid vakcinát is (Szputnyik) , amire lázcsillapítót szedtem. Ez körülbelül 2 hete történt, 1 hete pedig elkezdődött ez a furcsa mellkasi nyomas. Evés után a legrosszabb, gyakran fordul elő utanna büfögés, de nem segít. Nem érzem magam savasnak, büfögéssel sem. Gyakran elég kellemetlen az érzés, mert ez a gombócos nyomás, mintha feszítene belülről. Sem ülve, sem állva nem kényelmes. Helyi tanácsra 20mg-os Quamatelt kezdtem szedni, de nem éreztem tőle semmilyen hatást. Az antibiotikumot 2napja hagytam abba. Reménykedtem talán befejeződik ez a kellemetlen érzés is, de eddig semmi változás. A munkahelyemen nem stresszelek, káros szenvedélyeim nincsennek. Nem tudom, mit tehetnék, hogy elmúljon. Próbálok sok vizet és könnyű ételeket fogyasztani, bár az elmúlt napokban már étvágyam is alig van a nyomás miatt. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Mekka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza levegőnyelés témában

A panasz fokozott levegőnyelésre utal (ez okozhat felhasi nyomásérzést, "böfögési késztetést"). Javaslom, egyen-igyon-beszéljen lassan nyugodtan, kerülje az un. "üres" nyeléseket, ne használjon rágógumit. Gyógyszeresen az Iberogast csepp kipróbálása segíthet.

Kérdés: 2021. április 13., 16:50; Megválaszolva: 2021. április 13., 17:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...