Bexsero védőoltás mellékhatásai?

Tisztelt Szakértő! 20 hónapos unokám kb 1 hónapja Bexsero oltást kapott, ami után először láz jelentkezett ami elmúlt, de rá 1 hét múlva állandó hőemelkedés jelentkezett ami már több mint 10 napja tart. Az állandó hőemelkedés miatt a gyerekorvos csak nagy unszolásra küldte vizelet vizsgálatra, de amikor ezt megtudtam szóltam a fiamnak, hogy menjenek vissza és kérjenek vérvételre is beutalót amire az volt az orvos reakciója, hogy most az a protokoll hogy csak tartós 38 C feletti láznál kell vérvételre beutalni a gyermeket, de azért adott beutalót. A vizelet lelet negatív lett viszont a vér lelet kimutatta hogy több érték fertőzésre utal és a kis unokám vas értéke 3, 9 amire azt mondta, hogy enyhén vérszegény, a többi érték pedig összefügghet a bexsero oltás mellékhatásaival, mert hogy elég sok mellékhatása van a bexseronak. Szeretném megkérdezni, hogy a tartós hőemelkedés valóban összefüggésben lehet a védőoltással? A másik unokám most 2 hónapos, ön szerint a lányom beadassa ezt a védőoltást vagy elég csak a C elleni vakcinát beadatnia? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kovács Gáborné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza védőoltás, mellékhatás témában

Tisztelt Kérdező!

A Bexsero csecsemőkori beadásának a hasznosságára nincs elegendő bizonyíték. Az oltás utáni tartós hőemelkedésre nincs adat, vagyis az összefüggés nem valószínű. Így, hogy nem látom a leleteit, ennél megalapozottabb véleményt nem tudok adni,

Lakos dr.

Kérdés: 2016. augusztus 30., 17:29; Megválaszolva: 2016. augusztus 31., 11:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Duplan beadott oltás
Tisztelt Doktornő! Kisfiam júliusban (19 hónaposan) kapta meg a 15 hónaposan esedékes oltását.6 héttel későbbre volt tervezve a következő...
Védőoltás
Tisztelt Dr. Nő/Dr.Úr! Idén állapították meg nálam a tojásfehérje allergiát és tojássárgája intoleranciát. Kérdésem, hogy tojásfehérje...
védőoltás
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Egy klinikán dolgozok mint takarítónő, sok fertőző beteg fordul meg az osztályon, ezért javasolták, majd ez év...
Lépeltávolítás miatt védőoltások
Tisztelt Doktor úr/Doktornő, édesapámnak 5 éve baleset miatt eltávolították a lépét. Utána 3 db védőoltást kapott, amit 5 évente ismételni...