Hiatus hernia Axialis - Halitózis

Tisztelt Doktor úr! Endoscopos lelet alapján az alábbit állították meg: Nyitott cardia 2cm-es axialis hiatus hernia Z vonalban enyre refluxos jel Ha a csuklóm megnyalom a nyelv hátsó részével, fanyar, savanykás szagúnak tűnik. A nyelv többi része semlegesnek hat. 1. Ez okozhat kellemetlen szájszagot, közvetlenül vagy közvetve? 2.Tudna javasolni valamilyen vizsgálatot, amivel ezt ki lehet deríteni? Halitózis vizsgálat vagy hasonló. 3. A controloc tablettát életem végéig szedni szükséges, vagy Laboroszkópos rekeszsérv műtéttel meg lehetne oldani a problémát? Főként pszichésen megterhelő, szociális interakció kerülése lett jellemző. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a reflux témában

A reflux nm okoz kellemetlen szájszagot, csak abban az esetben ha gyomorürülési zavar is fennáll párhuzamosan (ez hányással,fogyással jár). Savas, égő érzést azonban okozhat a nyelőcsőben, garatban. Halithosis vizsgálatról nem tudok. Anti-reflux műtét elérhető, rekeszsérv együttes jelenléte javítja a műtéti eredményt. Műtét nélkül, ha nem is folyamatos, de vissza-visszatérő gyógyszeres terápiára szorulhat.

Kérdés: 2020. október 04., 16:51; Megválaszolva: 2020. október 05., 06:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia