Székelés előtti rosszullét

Üdvözlöm! Körülbelül egy hónapja kezdődtek rosszulléteim. Megváltoztak a székelési szokásaim, naponta többször is van székelési ingerem,ami egyszer csak rám tör, görcsöl a hasam, fáj a derekamnál, hányingerem van, elhagy minden erőm, és egyre ritkul, hogy sikerül is elvégezni a dolgom. Ha sikerül, szinte egyből elmulnak ezek a fájdalmak, érzések, ha nem sikerül, tovább tartanak, vagy újra vannak a fent leírtak. A hasam egyik percről a másikra akkorára nő, mintha várandós lennék. Mi okozhatja ezt a problémát, hova kellene fordulnom vele? Segítségét köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A panaszt okozhatja széklettovábbítási nehézség (megtöretés, sérv) , de akár irritábilis bél szindróma is. Mindenképp gastroenterológiai kivizsgálás javasolt (hasi ultrahang, labor, széklettenyésztés, laktóz-intolerancia esetleg coeliakia teszt, stb.) .

Kérdés: 2020. szeptember 12., 19:34; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 20:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás