• Gyomor panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri gyomortükrözés/mintavétel, vastagbél tükrözés, röntgen, hasi CT, kardiológiai kiviszgálás, H. Pylori légzés teszt, laktóz-laktulóz légzés teszt, hisztamin intolerancia, ételallergia vérvizsgálat, minden negatív lett, el lettem küldve pszichiátriai rendelésre, szedek antidepresszánst, nyugtatót, semmi eredménnyel, többfajta savlekötőt is írtak fel (nolpaza, controloc stb) egyiktől se lettem jobban. Egyedül az ételintolerancia vérvizsgálatban lett magas a tej, szója, tojásfehérje. A búza- árpa- tönkölyre közepes érték. A magas értékűeket próbáltam elhagyni, bár édességek azért előfordulnak sajnos. Az intolerancia okozhat ilyen állandó rosszullétet, és kemény diéta kellene vagy valamerre próbálkozzak tovább, pl candida esetleg?

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Candida leginkább haspuffadást, hasmenéses jelleget okoz, ezt is a normál flóra hiányában (szóval nem elsődleges tényezőként). A mellkasi-illetve gyomortáji panaszt okozhatja reflux-betegség, mely ha nem javul savcsökkentőre, megpróbálható motilitást serkentő szer (Itopride, Cerucal) használata. Nem gondolnám, hogy intolerancia ilyen jellegű panaszt okozna, de a jelentősen emelkedett értékű élelmiszereket érdemes kerülni.


        Kérdés: 2020. június 11., 11:57; Megválaszolva: 2020. június 16., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.