Helicobakter fertőzés

Kedves Doktornő! Februárban voltamelőször orvosnál, akkor pezsgő érzés volt a torkomban,erős hasfeszülés,erős jányinger. Márciusban kiderült helicobakter fertőzés van. A két hetes eradikáción túl vagyok,a gyomortükrőözést a járvány miatt elhalasztották és a kiléhzéses tesztet is. Most controloc 40mg t szedek napi 2 x 1 et, alkalmankènt cerucalt,troparint,ventert.Április 22 én a székletből a helicobakter negatív lett. A oanaszaim olykor még előjönnek,úgy 3-4 naponta, a pezsgő érzés még sokszor van, nyelés is furcsa néha, mikor hagyhatom abba a controloc szedését? Hogyan? Menjek gyomortükrözésre? Mennyi idő alatt gyógyulhatok meg? Válaszát nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A helicobacter-fertőzés a refluxot nem befolyásolja (a széklet negativitás azt mutatja, hogy az eradicatio sikeres volt) . A furcsa nyelés miatt az endoscopos vizsgálat elvégzését mindenképp javaslom, a Controloc szedése folytatható, mellé megpróbálható nyelőcső-motilitást serkentő szer (Itopride) használata (természetesen az életmódi változtatások az alapvetők: gyakori, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése) .

Kérdés: 2020. május 11., 20:55; Megválaszolva: 2020. május 13., 11:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet a baj
Gyomorbántalmak
Gyomor és nyelőcső problémák.
Tisztelt Doktor Úr, Abban szeretném kérni a véleményét, hogy egy másfél hónapja kezdődött nem rendszeres hanyinger es a szegycsont tájon...
Gyomorfájás /feszülés
Jó estét doktor úr egyszer már irtam ide és az lenne a kérdésem hogy 1 honapja fáj a gyomorszájamnál és mintha belülről feszítenék néha...
Gyomorfájdalmak
Tisztelt Doktor Úr! Idén szeptemberben hagytam el a savlekötőt amit refluxra szedtem (Controloc) . Azóta tünetmentes voltam. 1 hete gyomorpanaszaim...