• Helicobakter fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Februárban voltamelőször orvosnál, akkor pezsgő érzés volt a torkomban,erős hasfeszülés,erős jányinger. Márciusban kiderült helicobakter fertőzés van. A két hetes eradikáción túl vagyok,a gyomortükrőözést a járvány miatt elhalasztottàk és a kiléhzéses tesztet is. Most controloc 40mg t szedek napi 2 x 1 et, alkalmankènt cerucalt,troparint,ventert.Április 22 én a székletből a helicobakter negatív lett. A oanaszaim olykor még előjönnek,úgy 3-4 naponta, a pezsgő érzés még sokszor van, nyelés is furcsa néha, mikor hagyhatom abba a controloc szedését? Hogyan? Menjek gyomortükrözésre? Mennyi idő alatt gyógyulhatok meg? Vàlaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A helicobacter-fertőzés a refluxot nem befolyásolja (a széklet negativitás azt mutatja, hogy az eradicatio sikeres volt). A furcsa nyelés miatt az endoscopos vizsgálat elvégzését mindenképp javaslom, a Controloc szedése folytatható, mellé megpróbálható nyelőcső-motilitást serkentő szer (Itopride) használata (természetesen az életmódi változtatások az alapvetők: gyakori, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése).


        Kérdés: 2020. május 11., 20:55; Megválaszolva: 2020. május 13., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció