• Helicobacter pylori

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Poósz Főorvos Úr!Több ève tartó problémámra keresem a megoldást...sajnos eddig sikertelenül...A tüneteim kezdetben csípő ,maro érzés a torkomba és szájüregembe..és nagyon erős torokfályás...hátsófali garatcsorgás. ez öt évvel ezelőtt kezdődött...azonban két éve már hogx a garativemen a mandulám helyén lett egy nagy hófehér folt..és utána fokozatosan pirosra változott..olyan felmarodásnak tünő..tűz piros mindig és benne két három fehér folt van és semmilyen terápiára nem múlik,és nagyon fáj..ég csíp mindig...Ezen felül a belső nyálkahártyáim is étkezés után vörös foltosan errodáltak..valamint az inyen is körbe állandoan fáj piros de csak belülről.Már megjártam minden orvost sajnos sehol.nem találnak semmi problémát... soha nem ég a gyomrom nincs savas felbüfögésem..nem kellek fel éjszaka nem köhögök... reflux azt mondják...de hiába szedem a gyomorsav csökkentőt akkot is ez a vörös folt ott van a mandulám helyén. de sajnos semmi terapiára nem múlik...az egyik fül orr gégész azt mondta hogy teljessen eltünt a bélflorám..éshogy ő nem tud meggyógyítani...Talán most már tényleg ez lehet a probléma hogy ilyen nyelőcső torok..es nyálkahártya fájdalmaim vannak és csak ég szám és nyálkahártyám ...ezt akkor állapította meg amikor torokváladékot vett és az eredmény Enterobakter cloace volt szintenyészetbe...azt mondta hogy semmilyen bélflórám sincs...ez valós lehet hogy ezaz oka az állandó fájdalmaimnak...és ennek valahogy orvosilag utánna lehet vizsgálni hogy ténylegesen ettől vannak a tüneteim...még azt is mondta hogy ő ezekkel a super baktériumokkal nem tud mit kezdeni...Szetetnem kérdezni Főorvos Úr véleményét..hogy mitévő legyek...Köszönöm szépen...

        Dr. Plósz János válasza a Plummer-Vinson sy. témában

        Létezik egy Plummer-Vinson szindróma, melybe beleillenek a panaszok. Sajon ebben a szindrómában nem ismerjük a kiváltó okot, de vas- és nyomelempótlás, valamint vitaminpótlás segíthet a javulásban.Az, hogy a bélflórával van-e probláma, széklettenyésztésből derülhet ki. Ha a torokváladékból lett Enterobacter színtenyészet, akkor a száj-garat normál flórája hiányozhat, ez fogászati-fül-orr-gégészeti probléma.


        Kérdés: 2020. május 07., 23:19; Megválaszolva: 2020. május 10., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.