• Bélféreg gond

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Pár éve már volt bélférgem (nem diagnosztizált a típusa), amit Vermox-szal kikezeltek. Az ANTSZ-ben nem tudták kimutatni, de állítólag attól még lehet féreg bennem. 1 hete ismét láttam, hogy picit mozog a székletem. Nem találtam konkrét élő férget benne, de több, kb. 8-10 mm hosszú, kicsit hasas, tojásszínű, kb. 1,5 mm-es vékony farokkal rendelkező, folyadékot tartalmazó férget igen. Kérdésem, hogy milyen típusú férgek lehetnek? Szedjek újra Vermox-ot? Rendkívül egészségtudatos ember vagyok, 10 éve náthás sem voltam, mindennap tornázom, csak egészséges ételt eszem, ügyelek a higéniára, harmóniában élek, de a férgek jelenléte kiborít. Az internet szinte teljes vonatkozó irodalmát elolvastam, de tanácstalan vagyok. Állítólag 1 minta, nem elég, mert lehet, hogy pont nincs benne pete. Konkrétan hova mehetnék, ahol biztos(!) diagnózist állítanának fel? A féregűző gyógyteák(diólevél, fehérürüm, aranyvessző) Ön szerint használnak bármit is? Köszönöm szépen a válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a parazita témában

        3 egymástól független székletminta már jó eséllyel tartalmazza az aktuális fertőzés okozóját. De alapos gyanú esetén egy Vermox-Klion-Decaris kúra a nálunk fellelhető férgek teljes spektrumát kiírtja.


        Kérdés: 2020. április 11., 08:20; Megválaszolva: 2020. április 11., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.