Bélféreg gond

Tisztelt Doktor Úr! Pár éve már volt bélférgem (nem diagnosztizált a típusa) , amit Vermox-szal kikezeltek. Az ANTSZ-ben nem tudták kimutatni, de állítólag attól még lehet féreg bennem. 1 hete ismét láttam, hogy picit mozog a székletem. Nem találtam konkrét élő férget benne, de több, kb. 8-10 mm hosszú, kicsit hasas, tojásszínű, kb. 1,5 mm-es vékony farokkal rendelkező, folyadékot tartalmazó férget igen. Kérdésem, hogy milyen típusú férgek lehetnek? Szedjek újra Vermox-ot? Rendkívül egészségtudatos ember vagyok, 10 éve náthás sem voltam, mindennap tornázom, csak egészséges ételt eszem, ügyelek a higéniára, harmóniában élek, de a férgek jelenléte kiborít. Az internet szinte teljes vonatkozó irodalmát elolvastam, de tanácstalan vagyok. Állítólag 1 minta, nem elég, mert lehet, hogy pont nincs benne pete. Konkrétan hova mehetnék, ahol biztos(!) diagnózist állítanának fel? A féregűző gyógyteák (diólevél, fehérürüm, aranyvessző) Ön szerint használnak bármit is? Köszönöm szépen a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza parazita témában

3 egymástól független székletminta már jó eséllyel tartalmazza az aktuális fertőzés okozóját. De alapos gyanú esetén egy Vermox-Klion-Decaris kúra a nálunk fellelhető férgek teljes spektrumát kiírtja.

Kérdés: 2020. április 11., 08:20; Megválaszolva: 2020. április 11., 09:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás