• Nem tud távozni a bélgáz, kérem segítsen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Gasztroözofageális reflux betegséggel vagyok diagnosztizálva, gasztroenterológus látott 2 hónapja, azt mondta menjek vissza hozzá gyomortükrözls miatt, ha a panaszok súlyosbodnak ami egyelőre nem áll fent, pantoprazolt szedek illetve gaviscon rágótablettát használok és a reflux étrend szeirnt igyekszem élni. Ámbár van egy másik gondom ami szintén említve lett de eléggé irritál, idegesít és aggaszt! Akárhányszor eszem, iszom, utána nehezen vagy egyáltalán nem megy a böfögés. Nem tud távozni a bélgáz belőlem és úgy érzem a gégém alsórészénél bennreked. Sajnos december óta rászoktam arra is, hogy mivel nem tud kijönni a levegő, szokszor magam szorítom vissza a levegőt hogy aztán könnyebben böfögjek, de ez sem mindig válik már be, és úgy érzem ez is hozzájárult a mostani állapotomhoz. Mostanra már ott ill. a rekeszizmomnál is idegentest érzetem van, de fül orr gégésznél azt mondták (fiberoszkóp vizsgálat után) hogy a gégémnek semmi baja, légzés tesztet is csináltak háziorvosnál, semmi gondom nincs, helicobacter fertőzésem sincs a 2h ónappal ezelőtti laborvizsgálat alapján, amelyen mellesleg minden fontosabb adat vérvétel és vizeletvizsgálat során teljesen negatív lett. Valószínű részben pszichés is az érzés amit érzek, hogy nem jön ki a levegő és emiatt nehézlégzésem van, úgy érzem kapkodnom kell a levegőt és csak akkor jobb egy fokkal ha méregtelenítő vagy kompressziós légzést végzek magamon, főleg szabad levegőn. Gyógyteákat is rendesen fogyasztok (tüdőfű, citromfű, kakukkfű, katángkóró) De sajnos egyik se használ lényegesen számomra maximum egy kicsit nyugtató hatású. Van gőzölögtetőm, kis inhalátorom is, néha salvus vízzel szoktam inhalálni. Kérem segítsen nekem, mit tud javasolni, esetleg milyen házi praktikát tud javasolni? Előre is köszönöm mihamarabbi válaszát! Tisztelettel: Kaszás Dániel

        Dr. Plósz János válasza a aerophagia témában

        A panaszt jó eséllyel magának generálja. A gyomorban nem termelődik gáz (ha nem iszik szénsavasat), ami a gyomorból böfögéssel visszajön, azt előtte le kellett nyelni (evés-ivás-beszéd közben). Szóval a megoldás nagy valószínűséggel az, hogy a fokozott levegőnyelést kellene kerülni-megszüntetni, semmiképpen nem provokálni. Ennek a módja a lassú evés-ivás-beszéd, az un. "üres" nyelések kerülése.


        Kérdés: 2020. március 20., 10:19; Megválaszolva: 2020. március 21., 16:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció