habzó nyál öklendezése

Tisztelt doktor Úr. Már egy hónapja írtam Önnek puffadással és gyomorégéssel kapcsolatban. Akkor ön IBS szindrómát állapított meg. És Duspatalint javasolt. Elkezdtem a szedését és javulást tapasztaltam ugyan de bizonyos tünetek megmaradtak. Pl a ritkább mellkasi nyomás és égő érzés. A tünetek elsősorban már a gyomorszáj és nyelőcső szakaszára korlátozódnak. ahol rendszeresen váltja egymást a nyomó érzés és a nehezebb légzés. Ez rendszeres böfögéssel megszűnik majd később újra termelődik. A böfögés előtt érzem a mellkasomban hogy a levegő bugyog, morog vándorol ami fura érzés. A háziorvosom gyomorsavra gyanakszik amire RABEMANT kaptam. kb 1 hete szedem. Amit azóta észrevettem hogy 2-3 naponta reggel! szimplán habzó nyálat öklendezek fel. Ezután sokkal jobban érzem magam. Gyomortükrézesen pontosan egy éve voltam ahol enyhe savas refluxot állapítottak meg, de rendszeres gyógyszer szedését nem javasolták. Kérdés: A habzó nyál öklendezés, az időnként nyomó mellkas, valamint rendszeres böfögés tünetei alapján a fent említett előzmények tudatában Ön mit javasol? Okozhatja ezt savtúltengés? Valamint ezen tünetek válthatnak-e ki ingerszerű köhögést.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Aerophagia témában

A böfögést fokozott levegőnyelés okozhatja. Evés, ivás beszéd közben mindenki nyel levegőt, de az erre hajlamosakban ez jelentősen fokozódhat. Megszüntetése csak a levegőnyelés tudatos kerülésével lehetséges(lassú evés, ivás, beszéd, "üres nyelések kerülése) . A fokozott levegőnyelés okozhatja a gyomorfájdalmat, illetve a reflux fokozódását.

Kérdés: 2015. január 11., 06:21; Megválaszolva: 2015. január 11., 09:46
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina