• Crohn betegség,?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr/Főorvos asszony! 2015-ben egy hirtelen kialakult nagy hasi fájdalommal és magas lázzal kerültem az sbo-ra ahol azonnal kórházi felvételre kerültem. 10 napig antibiotikummal.és infÚzióval.kezeltek. Gasztroenterológes felkérését javasolták. Szinte azon a héten megkerestem a számomra javasolt orvost. Azóta számtalan ultrahang ,akut helyzetben vagyis ismét jelentkező fajdalomkor vérvétel, kb.5-6 alkalommal évente(127-es crp),kolonoszkópia - polip eltávolitás- szövettan negatĂ­v. Bélboltosulás miatt megrekedt bélsárt vélik a probléma okozójának. Most novemberben ismét heveny,nagy lázzal járó fájdalom,kb 1 nap után javulásIsmét uh.direkt sérv(23mm. A kapott eredmények a pancreas corpusa csak részben ábrázolható...de nem.latható kóros eltérés. Jövő héten mr. Kérem bármilyen tanáccsal segítsenek.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Mivel a kérdése feltevésekor még folyamatban van a kivizsgálása , valamint az eddigi vizsgálatok leírásából csak kiragadott részleteket ismertet, így nem tudok egyértelmű véleményt mondani. A magas CRP heveny gyulladást jelez, ez lehet bélgyulladás és még számtalan dolog. Ha Crohn betegség állna fenn, az a colonoscopiás vizsgálattal valószínűleg kiderült volna. Remélhetőleg az MR vizsgálat segít a pontos ok kiderítésében.


        Kérdés: 2020. január 20., 19:40; Megválaszolva: 2020. január 31., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: