• Végbélnyílásnál fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Problémám kb. 4hete kezdődött. Székeléskor kis szúró fájdalmat éreztem a végbélbyílásomnál, majd élénk piros vér volt a széklet tetején és a wc papíron. Vérzés már nincs, székeléskor hol jelentkezik a fájdalom, hol nem. Viszont székelés után elő jön ez a kis tompa égető, szúró érzés. Ezt érzem akkor is ha ülök vagy állok. Magától elmúlik,majd a következő székelés után jön elő. Diagnoztizáltak már nálam korábban kezdeti aranyeret. Akkor a Dio-pp 600mg tablettát javasolták, ami segített is. A mostani esetnél is azt kezdtem el szedni, viszont csak a vérzés múlott el, ahogy fentebb leírtam. Amit még tudni kell, hogy sajnos az utóbbi hetekben nem figyeltem az étrendre. Össze vissza ettem, amitől sokszor nagyobb volt a székletem. A másik, hogy pár hete tusolás után erőteljesen töröltem meg a fenekem. Nem tudom, hogy akkor sérthettem meg valamit. Mit javasol mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a fissura ani témában

        A panaszt okozhatja a végbél nyálkahártya serülése, berepedése, de aranyeresség is. Első esetben a széklet lágyítása, Rectogesic kenőcs használata segíthet, utóbbi esetben aranyérre való kúpok használata, langyos-kamillás-sós ülőfürdők és a Dio-PP kúraszerű használata lehet jó. Ha nem szúnik a panasz, proctológiai szakvizsgálat indokolt.


        Kérdés: 2019. december 29., 12:27; Megválaszolva: 2019. december 30., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: