• Tüdőembólia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ÚR! Az édesanyámnak 3 hete tüdőembóliája volt. Tüdőgyulladással is kezelték, 2 féle antibiotikumot kapott, mert az elsőt nem jól viselte a szervezete (hányinger, hányás). Az antibiotikum kúra után jelentkezett napi többszöri hasmenés 1-1 csepp élénkvörös vérrel, haspuffadással. Ez 1 hete tart. A belgyógyász kezelőorvosa azt mondta, hogy valószínűleg belső aranyér lehet, ezirányban vizsgálat nem történt. Az embóliát kiváltó okokat keresve nőgyógyászati ultrahangon a korának megfelelő leletet kaptunk, de tovább küldtek kolonoszkópiára. Kérdéseim a következők lennének: tüdőembólia után (főleg ilyen rövid idő elteltével) kérheti, hogy altatásban végezzék a vizsgálatot? Mivel jelenleg is enyhén véres hasmenése van, és szedi a véralvadásgátlót a vizsgálat előtti béltisztítás miatt nem lesz erősebb a vérzés? A tüdőembólia után mennyi idővel kerülhet sor egy operációra? Egy esetleges bélátfúródás nem túl nagy rizikó az embólia miatt? A légzése kisebb fizikai/lelki megterhelésre is kapkodóvá válik. Köszönöm szépen előre is.

        Dr. Plósz János válasza a colonoscopia témában

        Az altatás elbírásása az altatóorvos feladata, a leletek illetve a fizikális vizsgálatot követően ő az illetékes annak eldöntésében, hogy vállalja-e a beteg altatását. A béltisztítás során kissé fokozódhat a vérzés, de a tisztítás nélkül nincs értelme a vizsglatnak (illetve nem szokott jelentős lenni a fokozódás). Magának a vastagbél-vizsgálatnak a kockázatát nem emeli a tüdőembolia.


        Kérdés: 2019. január 21., 21:46; Megválaszolva: 2019. január 22., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.