Tüdőembólia után

Tisztelt Doktor ÚR! Az édesanyámnak 3 hete tüdőembóliája volt. Tüdőgyulladással is kezelték, 2 féle antibiotikumot kapott, mert az elsőt nem jól viselte a szervezete (hányinger, hányás) . Az antibiotikum kúra után jelentkezett napi többszöri hasmenés 1-1 csepp élénkvörös vérrel, haspuffadással. Ez 1 hete tart. A belgyógyász kezelőorvosa azt mondta, hogy valószínűleg belső aranyér lehet, ezirányban vizsgálat nem történt. Az embóliát kiváltó okokat keresve nőgyógyászati ultrahangon a korának megfelelő leletet kaptunk, de tovább küldtek kolonoszkópiára. Kérdéseim a következők lennének: tüdőembólia után (főleg ilyen rövid idő elteltével) kérheti, hogy altatásban végezzék a vizsgálatot? Mivel jelenleg is enyhén véres hasmenése van, és szedi a véralvadásgátlót a vizsgálat előtti béltisztítás miatt nem lesz erősebb a vérzés? A tüdőembólia után mennyi idővel kerülhet sor egy operációra? Egy esetleges bélátfúródás nem túl nagy rizikó az embólia miatt? A légzése kisebb fizikai/lelki megterhelésre is kapkodóvá válik. Köszönöm szépen előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza colonoscopia témában

Az altatás elbírásása az altatóorvos feladata, a leletek illetve a fizikális vizsgálatot követően ő az illetékes annak eldöntésében, hogy vállalja-e a beteg altatását. A béltisztítás során kissé fokozódhat a vérzés, de a tisztítás nélkül nincs értelme a vizsglatnak (illetve nem szokott jelentős lenni a fokozódás) . Magának a vastagbél-vizsgálatnak a kockázatát nem emeli a tüdőembolia.

Kérdés: 2019. január 21., 21:46; Megválaszolva: 2019. január 22., 11:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lelet értelmezés
Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen értelmezni a szövettani és kolonoszkópiás leletemet. I. Mikroszkóp alatt terminalis ileumból származó...
Colonoscopia lelet
Tisztelt Dr Úr/Nő! Hónapok óta nem múló, gyakori lágy széklet miatt (napi 4-5 alkalom) vastagbéltükrözésen voltam, ahol az alábbi leletet...
Colitis
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim voltak a székletemmel (néha nyákosabb volt és egyszer kétszer hasmenéses) . Elküdött a háziorvos colonoscopiára....
Colonoscopia előtt
Tisztelt Doktor úr! A napokban colonoscopiás vizsgálatra megyek. Előtte a béltisztításhoz 6 zacskó Endostar-Lavage-t kell elfogyasztanom 3 liter...
kandida, bélrendszer
Jó napo! 24éves vagyok és már 8éve küzdök candidával a bélrendszerben. A diéta csak rövid ideig segít és már nem is mindegyik gyógyszerre...