Hirdetés
      • Colonoscopia lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Hónapok óta nem múló, gyakori lágy széklet miatt (napi 4-5 alkalom) vastagbéltükrözésen voltam, ahol az alábbi leletet kaptam: "Az eszközt a terminális ileumba vezettük. A terminális ileumban a nyh. foltosan hyperaemiás, helyenként capillaris értágulat látható. Egyértelmű fekély, spontán vérzés nincs. Helyenként tapadó nyák. I-es jellel történt mintavétel. A coecum, colon ascendens, flexura hepatica, colon transversum, flexura lienalis, colon descendens nyálkahártyája ép. A lumen levegőbefúvásra jól feltágul, a haustratio mindvégig megtartott. A sigmabélben a nyh. foltosan decorolalt, innen II-es jellel történt mintavétel. A rectum kóros nélkül." A kérdésem az volna, hogy mi lehet ez, van esély rá, hogy daganatos megbetegedés? Vérvétel és hasi UH is készült, mindkettő rendben volt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a colonoscopia témában

        Abszolút nem utal dagadantos betegsére, de még a lehetőségére sem a lelet (szóval nincs). A sigmabélben lévő elváltozás lehet gyomor-bélhurut illetve ennek lezajlása után lévő kép, ez a panaszokat is magyarázhatja. Ptobiotikum pár hetes használata (pl. Bonolact Regeneral), illetve Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. szedése segíthet a panaszok megszüntetésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 29., 07:54; Megválaszolva: 2018. december 01., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: