Colitis

Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim voltak a székletemmel (néha nyákosabb volt és egyszer kétszer hasmenéses) . Elküdött a háziorvos colonoscopiára. Elváltozás nem volt látható. Vettek szövetmintát amelynek eredményében azt írták: Enyhe, nem specifikus idült gyulladás jeleit mutató vastagbélnyálkahártya. Majd lentebb K5290 Nem fertőzéses k.m.n. gastroenteritis és colitis. Azóta semmi panaszom nincs. Se hasmenés se nyákos széklet, hízok is és a hasam sem fáj. Az orvos azt mondta ez a lelet negatív. Valóba így van? Mi lehet ez? Mit tegyek, mit csináljak? Elmúlik ez a gyulladás? Köszönettel: Károly

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza colonoscopia témában

Valóban így van. Az enyhe gyulladás akár az élettani képnek is megfelelhet (a vastagbél falában rengeteg fehérvérsejt van, védekezve a bélbe jutó illetve ott élő baktériumok ellen, a szövettani lelet ezeket látja és írja le enyhe, nem specifikus gyulladásnak) . Szóval ennek még elmúlnia sem kell.

Kérdés: 2017. december 08., 15:18; Megválaszolva: 2017. december 09., 19:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lelet értelmezés
Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen értelmezni a szövettani és kolonoszkópiás leletemet. I. Mikroszkóp alatt terminalis ileumból származó...
Tüdőembólia után
Tisztelt Doktor ÚR! Az édesanyámnak 3 hete tüdőembóliája volt. Tüdőgyulladással is kezelték, 2 féle antibiotikumot kapott, mert az elsőt nem...
Colonoscopia lelet
Tisztelt Dr Úr/Nő! Hónapok óta nem múló, gyakori lágy széklet miatt (napi 4-5 alkalom) vastagbéltükrözésen voltam, ahol az alábbi leletet...
Colonoscopia előtt
Tisztelt Doktor úr! A napokban colonoscopiás vizsgálatra megyek. Előtte a béltisztításhoz 6 zacskó Endostar-Lavage-t kell elfogyasztanom 3 liter...
kandida, bélrendszer
Jó napo! 24éves vagyok és már 8éve küzdök candidával a bélrendszerben. A diéta csak rövid ideig segít és már nem is mindegyik gyógyszerre...