máj funkció

Tisztelt webdoktor! Fél év alatt 7 kilót híztam és mostanában nagyon fáradékony vagyok. Ezért vérvételt kértem a háziorvostól. Meglett az eredmény, melyben az alábbi értékek térnek el a megengedett tartománytól: egfr 89; totál vaskötő kapacitás: 79, 6; totál transzferrin: 3, 7; Got (asat) 74; Gpt (alat) 162; ggt 58; crp 5, 8; vörösvérsejtszám: 5, 2; mch 27; neut 45, 5; lymph 44, 3. Ezen eredmények tudatában megállapításra került, hogy a májfunkciómmal baj van. Alkoholt nem fogyasztok. Így az orvos a Legalon nevű vény nélkül kapható tablettát ajánlotta, amit 3 hónapig kell szednem.Sokat is iszom, mivel ha nem iszom szinte szédülök és gombóc lesz a torkomban és nagyon kellemetlenül érzem magam. A vérnyomásom ingadozik 119/83/70 - nél jól érzem magam, de 138/79/77; 130/87/64- nél rettentően fáj a fejem. De az orvos szerint ez normális. Kérdésem: Valóban elegendő a máriatövis kapszula, hogy rendbe jöjjön a vérképem? A májfunkció romlás okozza a hízásomat, fáradékonyságot, valamint a szédülést? Válaszát előre is köszönöm: S. Z.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a májfunkció témában

Kedves Kérdező! A hirtelen hízás a májban hirtelen zsírlerakódást okozhat, ez együtt járhat a májenzimek szintjének növekedésével. Célszerű lenne kideríteni a hirtelen hízás okát (pajzsmirigyet vizsgálták-e? ), de a máj esetleges vírusos fertőződését is tisztázni kellene. Nem ártana egy hasi ultrahang vizsgálattal a máj szerkezetét, nagyságát is megnézni. A kezelés akkor lehet hatásos, ha ismerjük az okot és azt kezeljük. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 15., 19:48; Megválaszolva: 2014. május 17., 19:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem