Reflux és gyomorsavas büfögés

Tisztelt Doktor úr! Olyan problémám van, hogy hónapok óta ég a gyomrom, illetve néha savasat büfögök, kellemetlen ízűt.Picit több a súlyom is mint kellene, 169cm vagyok és 85kg. A tünetem mostanában, az hogy: Fáj, ég a gyomrom, kávé után 10-15 perccel rámjön néha az öklendezés, volt hogy ki is hánytam.Étkezés után, puffadtnak érzem magam (meg napközben is) , és ha mondjuk mennem kell valahova étkezés után, akkor rámjön az öklendezés és hányingerem van közvetlen utána.Illetve gyomorszáj környékén nyomó érzést is érzek néha.Ez refluxal összeköthető dolgok, vagy mire gondoljak? Kicsit megvagyok ijjedve, eddig nem volt ilyen problémám, sok szénsavasat nem iszok, vizet napi 2-3 litert.Úgytudom a dohányzás is emeli a savat.Elég has fájós is vagyok.Hányás közbe érzem, hogy savasat hányok. Köszönöm előre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Igen, a panaszok utalhatnak refluxra, de gyomorhurutra, akár gyomor- illetve nyombélfekélyre is. Javaslom, kerülje a kávéfogyasztást, egyen gyakran, egyszerre kevesen. Használjon vény nélkül kapható savcsökkentőt 1 hétig (Controloc Control) . Ha panasza nem szűnik teljesen, mindenképp keresse fel az illetékes gastronent. szakrendelést.

Kérdés: 2015. április 15., 19:18; Megválaszolva: 2015. április 15., 23:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?