Hasi fájdalmak

Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben elején kezdődött a hasi problémám. Egy napon rosszul lettem, éles fájdalmat éreztem a hátamban és a hasamban. Megállapították, hogy epe kövem nincs, de az epében lévő folyadék be van sűrűsödve. Epehajtó teát ittam, és elkezdtem diétázni. Az éles fájadlom enyhült, viszont a többi tünet (böfögés, puffadás, hányinger, rossz közérzet stb.) megmaradt, ami szinte minden nap megkeserítette az életemet. Január végén egy ismerős belgyógyász orvos elküldött több vizsgálatra: ekg és vérnyomás jó lett, a vérvételem eredménye is tökéletes, egyedül a GGT érték volt 107, a hasi ultrahang már nem mutatott sűrűsödést. Aztán az utolsó, gyomortükrözéses vizsgálaton a doktornő talált egy borsónyi polipot, aminek a felülete sebes volt, arról vett szövettani mintát. Az eredmény az lett, hogy a heliobakter a hasamban nagy számban található, 3 +-es lett. Erre kaptam kétféle antibiotikumot, amit egy hétig kellett szednem. A gyomortükrözés során még megállapították, hogy van egy kis gyomorsavam is, arra a Ludea nevű gyógyszert írták fel, hogy reggel szedjem, étkezés előtt fél órával. A rosszullét tünetei szinte a minimálisra csökkentek, igaz, odafigyelek arra hogy mit fogyasztok. Néha azonban - ezért is írok most Önnek - a szegycsont alsó része (kb a mellem közötti rész) mögött hirtelen fellépő fájdalom jelentkezik, ami szerencsére nem tart sokáig, de nagyon megijeszt engem, hiszen 30 éves koromig nem tudtam mi az a hasfájás. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a fájdalom a refluxtól lehet? Vagy epefájdalom? Vagy esetleg ez szívszúrás? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza reflux témában

Kedves Kérdező, a panasz valóban lehet a refluxtól, próbálja megfigyelni, hogy milyen körülmények között jelentkezik, és következő ellenőrzéskor beszélje meg a kezelőorvossal. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 25., 16:13; Megválaszolva: 2015. március 26., 01:08
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás