helicobacter

Kedves Nóra! Idén január végén helicobacter fertőzésre szedtem antibiotikumot. kérdésem lenne, hogy mikor érezhetek javulást. Először az esomeprazol nevű gyógyszert szedtem, majd egy hete reggel a raniditin 150mg és este a rabemon 20 mg-ot szedem. Sajnos reggelente még mindig mellkasszorításra ébredek. A gyomrom is fáj és közben a savat is érzem a torkomban. Gombócérzésem van már 3 hónapja. decemberben tükröztek meg, akkor a nyelőcsövem ép volt és a cardia zárt. Kérdésem lenne, hogy mikor várhatok javulást ha sikerült kiírtani a baktériumot és ennyi idő alatt felmaródhat-e a nyelőcsövem, ha a gyógyszerek nem hatnak rendesen? A szövettanban a intestinalis metaplasia miatt kell-e aggódnom? Meggyógyulhatok-e vagy ez a betegség már életem végéig el fog kísérni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

A Helicobacter eradikáció eredményét már kellene éreznie. Érdemes lenne ezt e kezelést kiegészíteni 3x10 mg domperidonnal a panaszai miatt. A nyelőcső felmaródása biztos nem alakult ki azóta. Az intesztinális metaplázia daganatmegelőző állapot, aggódni miatta nem kell, de 1-3 évente gyomortükrözést szoktunk javasolni. A refluxbetegség az esetek legnagyobb részében állandó, kisebb részében gyakori kezelést igényel.

Kérdés: 2015. március 05., 12:30; Megválaszolva: 2015. március 05., 12:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás