Gyomorfekély és tabletta

Tisztelt Doktor Úr! Az édesapámnál gyomorfekélyt diagnosztizáltak. A gyomortükrözés során kiderült az is, hogy a nyelőcsöve is be van gyulladva több helyen. Elküldték vérvételre is, amely szerint vashiánya is van. (az értéke az alsó határ alatt volt) A háziorvosa kiirt neki 3 hónapra Neo-Ferro-Folgamma gyomornedv-ellenálló tablettát. Jelenleg én is szedem ezt a tablettát, mivel nekem is vashiányom van, de mióta szedem a gyomrom néha fáj, ezért nem mertem édesapámnak kiváltani, nehogy még több kárt okozzon a gyomrában... Több helyen is azt olvastam, hogy gyomorfekély esetén nem szabad bármilyen gyógyszereket szedni. Ön szerint szedheti a tablettát? ..vagy inkább próbáljuk meg természetes úton pótolni a vasat a szervezetébe? (gyümölcsök, cékla..stb..) Válaszát elöre is köszönöm! Egy aggódó lány

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza vas témában

A vastabletta valóban okozhat felhasi panaszokat. Ha nem súlyos a vérszegénysége, nyugodtan lehet a természetes bevitelre hagyatkozni. A savcsökkentők mellett amúgy is romlik a vastabletták felszívódása.

Kérdés: 2015. január 15., 18:49; Megválaszolva: 2015. január 15., 20:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut