• gaz problema

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorur, A problemam a kovetkezo:jellemzoen estenkent, neha az ejszakai alvas soran kialakulo rendkivul kenyelmetlen puffadas mely nagy aranyu gaztermelodessel jar egyutt. Semmilyen recept nelkul hasznalhato gyogyszer nem enyhiti a tuneteket, es barhogy kiserletezem az etrendem varialasaval, nem tunik fel, hogy lenne osszefugges a mennyiseggel, milyenseggel (tejtermek, huvelyesek, hus elhagyasa, barmi). A legszornyubb resze a dolognak, hogy par naponta aludni se birok rendesen, mert az ejszaka soran robbanasszeruen tavoznak belolem a gazok, borzaszto hangosan raadasul, felek a parom is felebred, csak tapintatbol nem emliti. Arra is gondoltam, hogy rossz testhelyzettel lehet osszefuggesben, de erre sincs bizonyitek. Erdekes, hogy korabban 24 ev alatt talan ha 4-5 alkalommal tapasztaltam ilyesmit, most pedig par honapja par naponta kinoz a dolog. Regebben az emesztesem oramu pontossaggal mukodott, mindig reggel szoktam kimenni, most viszont rendszertelenebb a dolog es gyakran ha erzem is, hogy valaminek tavoznia kene nem tudok produkalni. A tuneteket tulajdonkeppen egy antibiotikum kura utan kezdtem tapasztalni, mikoris az antibiotikum heves gyomorfajast es hasmenest is okozott, de nem tudo biztosan, hogy ez osszefuggesben lehet e. Most eppen probiotikumus kuraval kiserletezem. Kerem segitsen! Ha tudna ajanlani valamit akar csak a tunetekre, barmi otlet, tanacs jol esne. Tisztelettel, A.

        Dr. Plósz János válasza a bélgáz témában

        A panasz megoldásában pre- és probiotikum tartós használata (esetleg bélben ható antibiotikum kúraszerű alkalmazása) lehet alkalmas, a gyakori, kis étkezések és a rendszeres testmozgás mellett.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2015. január 12., 22:27; Megválaszolva: 2015. január 13., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...