• bélmütét utáni gázosodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! 64 éves nő vagyok.2016.szeptemberében bélelzáródás miatt mütöttek. A mütét során sigma tumort találtak mely a bal ednexumot és retroperitoneumot is érintette. A műtétnél res.intest, crassi sec.Hartmann, Salpingo-oophorectomia és splenectomia mütétet végeztek, és sztomát kaptam ideiglenesen. A szövettani vizsg, eredménye:diverticulosis coli.Diverticulosis inde perforatio coli.Peritonisis acuta fibrinosa. A bal petefészekben follicularis tömlők. Malignitás sehol nincs.gócos bevérzések a lép állományában.2017.márciusában sztoma-helyreállitó mütétet végeztek rajtam.5 nap múlva vékonybél perforatio miatt reoperáció és secectio. A mütét után két hét múlva nagyon kellemetlen tünetek jelentkeztek.nagyon füszeres dolgokat nem eszem.ezen kivül bármit eszek napközben nincsen gond, de délután 5 óra körültől olyan nagyfoku hangos gázosodás távozik kibirhatatlan büzzel, puffadás egyéb tünetem nincsen.Visszatartani nem tudom, mert olyan gyakori, még éjjel is.Napközben csak elvétve van, azt tudom Wc.-re menéssel kontrolálniA mütétet végző orvosom szerint nem a mütéttől van, emésztési problémára gyanakodott és gasztroenterológushoz irányitott, hogy milyen gyógyszert irjanak fel. A gasztros Főorvosnő véleménye: has puha betap, nyomásérzékenységet nem jelez.élénk, hyperperistartikázó bélhangok. Malldigestio lehetősége miatt 3X 1 25000E Pangrol. A gyógyszert 3 hete szedem, a szelek távozása valamelyest csökkent, de már napközben is van kevesebb gáz távozás.Székletem rendben, azzal semmi gond, naponta van, és az nem ilyen büdös.Lelkileg nagyon nehezen élem meg, tönkremegyek lassan, mert a házasságom megy rá, hiába van nyitva az ablak, a lakásban érezni a bűzt, mely a nyitva levő ablak hatására csak csökken. A párom is nagyon nehezen viseli, és köztünk emiatt csak nő a feszültség.Soha megelőzően ilyen problémám nem volt és nem ehhez szokott. Javaslatra szedtem 6 napi 2 2 normixot és 1 hónapig normafloret. Kontrollra voltam vissza rendelve a gasztrora, ahol ismét azt mondták, hogy gasztro oka nincsen, a felirt gyógyszerrel próbálkozhatok, hogy emelem 3x2 tablettára, esetlegesen 3 x 3ra, felirták hozzá a javaslatot a körzeti orvosom részére, és hozzájuk nem kell visszamennem.Jelenleg 3 x3 -at szedek, egy kicsit csökkent a panaszom, de még jelentősen fenn áll. Teljesen el vagyok keseredve, a lakáshoz vagyok kötve, igy emberek közé menni sem tudok.Szégyellem ezt a helyzetet.Ön mit javasolna? van erre valami megoldás?

        Dr. Plósz János válasza a bélgáz témában

        A Normix kúra után érdemes lenne más pre- és probiotikum szedését megpróbálni, akár kombináltan is. A panaszt nagy valószínűséggel a megváltozott bélflóra okozza. Az eddigiek mellett a rendszeres, intenzív testmozgás is szükséges. Ha a panasz nem javul, egy széklettenyésztést is érdemes lenne nézni.


        Kérdés: 2017. augusztus 09., 13:43; Megválaszolva: 2017. augusztus 14., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: