Májzsugorodás és máriatövis tea

Tisztelt Doktornő! A következőben szeretném a segítségét kérni: Apósomnál májzsugorodást állapítottak meg.Sajnos már több esetben kellett a felgyűlt vizet lecsapolni a hasáról.Olvasgattam erről a betegségről és az étrendjén nagy mértékben változtattunk (magas szénhidrát tartalmú ételeket eszik, teljes kiőrlésű lisztből készül neki a kenyér, gyümölcsöket is fogyaszt, céklalevet itatunk vele) .Elég sok gyógyszert írtak fel neki és sajnos elég gyakran jön rá rosszullét, ilyenkor nem tud felkelni.Ezt okozhatja a sok gyógyszer hatása? Lehet még valamit tenni, hogy a közérzetén javítsunk? A vizesedés elkerülése érdekében, hogy ne keljen csapolni 2 hetente a diétán és a gyógyszerek szedésén kívül tud még valamit tanácsolni nekünk? Továbbá azt is szeretném megkérdezni Öntől, hogy ajánlaná-e az édesgyökér kivonatot? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza májzsugor témában

Kedves Kérdező!

A máriatövis, a napi max. 1, 5 liter folyadékbevitel és fehérjedús táplálkozás segíthet.

Kérdés: 2014. október 28., 20:52; Megválaszolva: 2014. november 04., 16:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...