Lelet értelmezés

Tisztelt Plósz János DoktorÚr! Szeretném ha segitene leleteim alapján a betegségem állapotában.CHV és alk. által kialakult májzsugorom van.Dekompenzált állapot matt kezelést nem kaphatok.Ez március hóban derüt ki, mikor vzes lettem.Vizhajtó hatására a viezsedés eltünt és azóta nem is jön elő. 3 naponta furosemid 1 szem és naponta 1 szem amlozid. testsúlyom csökkent de azóta tartom. A viz ment el. Ön többször adott már tanácsot és segitett a leletek értelmezésében ezért fordulnék ismét Önhöz.a májfunkciós eredmények: ggt: 124, 95, 57, 37, 35, 39. got: 50, 56, 64, 44, 41, 50.gpt: 25, 42, 57, 31, 29, 37.Ez az emelkedés a virus aktivitására utal, vagyis rosszabodk az állapotom? WE: 16, 19, 20, 17.Tbil: 34, 4 27, 2 21, 9 25, 1 18, 1. TP: 82, 84, 81, 95. Alb: 29, 32, 33, 36. Thromb: 83, 74, 82, 67. A cukrom s magasabb.6, 2 és 7, 4 között ingadozik, azt figyel. Ami még folyamatosan meg van jelölve a eGFR: 9o fölött. A véreredmény alapján bár ha kellene más eredmény is megirom, mit gondol rosszabodott az állapot, erősödött-e virus aktiviása, mik azok amikez figyelhetek? Van még esélyem egy pár évre vagy talán többre is. Azért kérdezősködök, mert szeretnék élni, és jó lenne tudn mre számithatok.Ezek az eredmények mit mutatnak a belső szervek betegségéből. Máj epe vese lép. A viezlezem most vizsgálták, az s aggasztó az mitől lehet? Befolyásolhatom-e valahogy? v.fvs: 7/HPF Baktér: ++++ Kalciu: sok g/l Megjegyzés: Ref.tart: vvt: 1/HPF fvs: 1-2 HPF hyakin cylinder: 1/hpf HPF: nagy nagyitású látótér. Mit jelentenek ezek az értékek.Segitsen legyen szives értékelni és elmagyarázni miket jelentenek? Mire számithatok? Most néznek majd ultrahangon, hgy van-e góc? Az eredmények alapján lehet? A máj 2 ujjnyival nagyobb tapintásra. Amiket szedek: Livral Complex, Supradyn, artcsóka, máriatövis kapszula, pecsétviaszgomba kapszula.Ezek jók? nagyon várom válaszát? Ha lehet egy kis előrejelzést is Köszönettel: Edit Nagyon bizom őszinte válaszában és, hogy értem is, és részletes még ha rossz is. Mire számithatok? Nagyon félek

Dr. Plósz János válasza májzsugor témában

A laborleletek megnyugtatóak, a virusaktivitás fokozódását a GOT, GPT emelkedés jelezheti, de ez most nem látható, az albumin-szint javulása a máj funkcionális javulását mutatja. A terápia jobb nem is lehetne. Véleményem szerint aggodalomra nincs ok, rendszeres ellenörzésen kívül egyéb teendő nincs.

Kérdés: 2011. szeptember 05., 20:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 10:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májzsugorodás és máriatövis tea
Tisztelt Doktornő! A következőben szeretném a segítségét kérni: Apósomnál májzsugorodást állapítottak meg.Sajnos már több esetben kellett...
Májkóma tünete
Tisztelt doktornő/doktorúr! A májkómáról szeretnék kérdést feltenni. Azt szeretném megtudni, hogy ha valakinek májzsugora van, és zavart az...
Máriatövis
Tisztelt Webdoktor! Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Alkh és HCV talaján kialakult májzsugorom van. Az egyik máriatövis kapszulában glicerin is van....
Kérdés
Tisztelt Webdoktor! Ne haragudjank, hogy konkrétan is rákérdezek, csak nem akarok magamnak rosszat, megkaptam a választ, hogy alkoholmentes ital...
Értelmezés
TiszteltWEBDoktor! Segitségét szeretném kérni, a leletem értelmezésében, és tájékoztatást a további kilátásról. Mivel segithetek, van-e...