nyelőcsői visszértágulat

Üdvözletem! Édesapának nagyon súlyos az életminőségét már nagyon befolyásoló aranyere van de nem műtik Varicositas oesophagei (okozója májzsugor) miatt. Nem vállalják a rizikót hogy aranyérműtét miatt kidurranhat a nyelőcsői visszere. A kérdésem az hogy ezt a visszeret lehet e műteni preventív jelleggel, vagy csak bevérzés esetén nyúlnak hozzá? Ha megműtenék akkor lehetséges, hogy az aranyérműtét felé is tudnánk lépni? Előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a májzsugor témában

Kedves Kérdező, édesapja esetében a műtét nem megoldás. Aranyere megléte életmentő, ahogyan ezt Önök is tudják. A nyelőcsői visszeresség nem műtéti indikáció, nem lehet/szabad operálni. Ne akarjanak lépni aranyér műtét irányában. Csak a cirrhosis (májzsugor) optimális gyógyszeres beállítása lehet célra vezető. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. június 08., 12:29; Megválaszolva: 2014. június 08., 16:14
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus