Értelmezés

TiszteltWEBDoktor! Segitségét szeretném kérni, a leletem értelmezésében, és tájékoztatást a további kilátásról. Mivel segithetek, van-e egyáltalán még reményem vagy arra kell számitanom, hogy nem soká itt a vég.Végső stádiumban vagyok már, és ha nem mit kell tennem tudom-e egyáltalán viszonylagosan stagnálni az állapotom, lletve meghosszabitani az életem. Őszinte válaszát várom és segitsen megérteni, hogy most mi van velem.felpuffadt hassal mint kiderült vizenyővel mentem orvoshoz.Vízhajtót kaptam, ami levitte a vizet, de még szedem. Az eredméyeim: HBsAG: negatív anti HCV Elisa: pozitiv anti HCV Western Blot: pozitiv Ezt tudom idült HCV, de ezt mitől kaphattam? Vérerdményem: Glükóz: 8.4, Dbil: 2.8, Na: 133, K: 3.4, Cl: 96, TP: 84, Alb: 32, Fvs: 7.43, Neutr: 4.36, Lymph: 2.23, Mono: 0.7, Eosi: 0.11, Baso: 0.03, Neutr: 58, 7%, Lymph: 30%Mono: 9.4%Eos: 1.5%Bas: 0.4%Vvt: 4.24, Hgb: 138, Hct: 0.41, MCV: 95.8, MCH: 32.5, MCHC34o, RDW: 11.9, Thromb: 74, WE: 19mm/óra, Tbil: 27.2, Karb: 3.6, Krea: 64, Alk.ph: 222, GGT: 95, GOT: 56, GPT: 42, eGFR: 88ml/perc alkoholt régebben fogyasztottam, most csak alkalomszerűen, több mint egy hónapja egyáltalán nem, néha alkoholmentes pezsgőt alkalmakkor.azt tudom, hogy májzsugor van de milyen stádiumban azt nem.Van-e még valami reményem, mit tudok tenni. Mennyi időm lehet hátra? Egyáltalán kaphatok-e valamilyen kezelést vagy gyógyszert? Lehet, hogy össze vissza kérdezek, de nagyon félek.Pár évem lehet még? .Nagyon várom bővebb válaszát Köszönettel:

Dr. Plósz János válasza májzsugor témában

Leírása alapján krónikus vírushepatitis talaján kialakult májcirrhosisa van. A laborleletek szerint (bár még 1-2 paraméter szükséges lenne) a májműködés mérsékelt zavara áll fenn. Amit Ön tehet, az a májkárosító anyagok abszolút kerülése (alkohol, oldószerek, vegyi anyagok) , megfelelő tápanyag- és vitaminbevitel, valamint articsóka illetve máriatövis-kivonatok. A krónikus C-vírus hepatitis gyógyítható (kb 50%os sikerarányban) , emiatt mindenképp hepatológushoz kell fordulnia. Leírása alapján már van kialakult és visszafordíthatatlan májbetegsége, de még nem végső stádiumú a betegség, így inkább a gyógyulást gondolom elérendő célnak és még jó pár életévtizedet.

Kérdés: 2011. április 07., 19:00; Megválaszolva: 2011. április 09., 07:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májzsugorodás és máriatövis tea
Tisztelt Doktornő! A következőben szeretném a segítségét kérni: Apósomnál májzsugorodást állapítottak meg.Sajnos már több esetben kellett...
Májkóma tünete
Tisztelt doktornő/doktorúr! A májkómáról szeretnék kérdést feltenni. Azt szeretném megtudni, hogy ha valakinek májzsugora van, és zavart az...
Lelet értelmezés
Tisztelt Plósz János DoktorÚr! Szeretném ha segitene leleteim alapján a betegségem állapotában.CHV és alk. által kialakult májzsugorom...
Máriatövis
Tisztelt Webdoktor! Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Alkh és HCV talaján kialakult májzsugorom van. Az egyik máriatövis kapszulában glicerin is van....
Kérdés
Tisztelt Webdoktor! Ne haragudjank, hogy konkrétan is rákérdezek, csak nem akarok magamnak rosszat, megkaptam a választ, hogy alkoholmentes ital...