Bélflóra helyreállítás

Kedves doktor NŐ/ÚR Laktózérzékeny vagyok 2011-től, lisztérzékeny 2013.aug. A laktózt tudom kezelni, 10 hónapja gluténmentes diétát tartok. 1-2 hónapja észrevettem, hogy a belek mozgása erőteljesebb, hangosabb, fájni nem fájt. Egy hete kezdődött a hasmenés előbb nagyon világos majd sötét színű széklet, de nem fekete. Igaz, hogy a hasmenést megelőző napokban ettem zsírosabb ételt mint pl. sültszalonna, lehet, hogy annak köszönhető. (Epehólyagot 2008-ben kivették) A háziorvos 06.16-án a has betapintása után mondta, hogy a vastagbél be van gyulladva. Dicetelt kaptam 3x1 tabl. Kérdésem:sokat hallok a bélflóra egyensúlyának megtartásáról. Most tartok 10 napos normaflore kúrát napi 2x1. Ebben az esetben milyen időközönként kell ill. lehet normaflore vagy esetleg más kúrát tartani? Köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza bélflóra témában

Kedves Kérdező!

Mivel 1 éve diagnosztizálták Önnél a liszt-érzékenységet, feltétlenül azt javasolom, hogy kontroll vizsgálatra jelentkezzen be a gasztroenterológiai szakrendelésen.

Nagyon fontos ugyanis, hogy a diéta megfelelő betartását kontrolláljuk, és ez 3-6 hónappal a diéta elkezdése után aktuális.

Probiotikumot kell szedni minden antibiotikus kezelést követően, hogy a bélflóra tartós károsodását megelőzzük, illetve tetszés szerinti gyakorisággal, lehetőleg mindig más készítménnyel. Bajt nem okozhatunk ezzel.

A Normaflore adagja 3x1 ampulla naponta.

Üdvözlettel:

Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. június 20., 14:04; Megválaszolva: 2014. június 23., 08:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Kiirtott bélflóra
Jó napot! Sok antibiotikum szedés miatt (hólyaghurutok, vesemedence gyulladás) a bélflórám teljesen kilett irtva.Volt gastroscopiám (nyálkahártya...
Bélflóra, bélflóra...
Tisztelt doktor nő/úr! Olyan kérdésem lenne, hogy a bélflóra károsodásnak milyen tünetei lehetnek? Illetve, hogy a bélflóra képes-e önmagát...
bélflóra legtökéletesebb...
Reggelente nagyon rossz közérzettel ébredek. Ha étkezek délelőtt, ez tovább romlik és csak a délutáni alvás után érzem magam úgy ahogy kell....
Gyomor probléma
A kérdésem a következő lenne: Néhány hete hólyaghurutom volt, amire kaptam Nolicint és Dermyc-t. Többször volt azóta hányingerem, az étvágyam...
Műtét utáni állapot