Kiirtott bélflóra

Jó napot! Sok antibiotikum szedés miatt(hólyaghurutok, vesemedence gyulladás) a bélflórám teljesen kilett irtva.Volt gastroscopiám(nyálkahártya irreguláris gyulladt)és biopszia a duodenumból(boholy athropia nincs, lamina propriaban enhye lombsejtes infiltratio mely lymphocitákból és plasmasejtekből áll)Aztán volt colonoscopiám(terminális ileum, coecum, bauchin billentyű nyálkahártyája ép, colon ascendens, transversum, descendens, sigma nyálkahártya ép) és egy ujabb biopszia a terminális ileumbol(lamina propriában enhye vizenyő, lymphoplasmocytaer sejtes beszűrődés, capillaris vérbőség)Aztán csináltattam egy székletvizsgálatot melynek eredménye:candida negatív, IgA szint 277(norm.érték 510-2040), bélflóra(bifidobacterium species, bacterioides species-10 a hetediken/norm. érték-10 a 9ediken-és 10 a 11ediken között/, Lactobacillus species-2x10 a 4diken /norm. érték-10 az 5diken-és 10 a 7ediken között/Vérvizsgálat volt lisztérzékenységre, alergiára az negatív lett, mint a biopszia is.Elkezdtem szedni a Bio-Kult nevezetű probiotikumot, elméletileg most ez a legjobb.Tudom hogy hosszu idő a bélflóra rendezése(már ha egyáltalán sikerül), de a csipőbél tájékon-vagyis lent a hasamalján szoktak fájni a beleim, puffadás, ill. székelési gondok->minden nap van egyszer viszont általában krémesebb állagú, de ha ugy szedem a probiotikumot hogy 2x2őt(orvos tanácsolta) akkor meg szorulásom van ill nagyon nehezen tudom elintézni a székelést. Most ismét antibiotikumot kell szednem hólyaghurut miatt(régen volt legutóbb)Lassan két éve szenvedek hasi gondokkal a bélflórám miatt, és már tanácstalan vagyok.Egy biológus ismerősöm tanácsolta hogy az alacsony IgA szintem miatt forduljak immunológushoz hogy hátha kell immunoglobulint pótolni és ha az rendeződött csak akkor pótolni a bélflórát, mert addig nincs értelme még a nyálkahártya nem megfelelő ugysem tapadnak meg és szaporodnak el a bacik.Rendeződik ez idővel ha szedem a probiotikumot? Megoldja ezt a szervezetem vagy szükséges egy immunológus megkeresése?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a bélflóra témában

Az immunglobulin-pótlás nem fogja véleményem szerint befolyásolni a bélflóra helyreállását. Érdemes azonban többféle pre- és probiotikumot használni, mert jelentős egyéni különbségek vannak, illetve kipróbálható párhuzamosan az eddig szedettekkel az Enterol nevű készítmény (ez nem baktérium, hanem a normál bélflórához tartozó gomba).

Kérdés: 2014. április 25., 21:30; Megválaszolva: 2014. április 27., 19:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés