bélflóra legtökéletesebb vizsgálata

Reggelente nagyon rossz közérzettel ébredek. Ha étkezek délelőtt, ez tovább romlik és csak a délutáni alvás után érzem magam úgy ahogy kell. Utoljára egy probiotikum beszedése után éreztem magam kitűnően a délelötti napszakban. Ennek már több éve, hiába eszek bármit (joghurt, probiutikum stb) . Két kérdés: milyen vizsgálattal tudom kideriteni a bélflórám állapotát, pontos állapotát. És ha avval van baj, mi a legjobb megoldás, hogy felturbozzuk azt. Semmi nem számit, ha TB-n kivüli megoldást tudnak ajánlani akkor azt tessenek. Válaszukat nagyon várom! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza bélflóra témában

A bélflóra állapotára a széklettenyésztésen kívül más vizsgálati módszerünk nincs. A bélflóra rendezésére a pre- és probiotikumok alkalmasak, ezek közül a megfelelő összetételű és garantált csíraszámú készítmények. A rendszeres, nyugodt, kis étkezések és a kiegyensúlyozott diéta is fontos tényező.

Kérdés: 2013. október 11., 00:52; Megválaszolva: 2013. október 13., 18:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélflóra helyreállítás
Kedves doktor NŐ/ÚR Laktózérzékeny vagyok 2011-től, lisztérzékeny 2013.aug. A laktózt tudom kezelni, 10 hónapja gluténmentes diétát tartok. 1-2...
Kiirtott bélflóra
Jó napot! Sok antibiotikum szedés miatt (hólyaghurutok, vesemedence gyulladás) a bélflórám teljesen kilett irtva.Volt gastroscopiám (nyálkahártya...
Bélflóra, bélflóra...
Tisztelt doktor nő/úr! Olyan kérdésem lenne, hogy a bélflóra károsodásnak milyen tünetei lehetnek? Illetve, hogy a bélflóra képes-e önmagát...
Gyomor probléma
A kérdésem a következő lenne: Néhány hete hólyaghurutom volt, amire kaptam Nolicint és Dermyc-t. Többször volt azóta hányingerem, az étvágyam...
Mitől lehet véres a székletem?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...