Három éve kisebb-nagyobb megszakítással beteg vagyok.

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Három éve majdnem hogy folyamatosan beteg vagyok. A háziorvosom maximum egy vérvételre küld el ott is csak a süllyedés vizsgálását kéri. Tüneteim: Állandó hőemelkedés, hasmenés, fáradékonyság, gyengeség, vérzékenység, alacsony vérnyomás, erős őszülés valamint 17 éves létemre az összes fogam lyukas, eddig 8-at húztak ki. Már a fogorvosom sem tud velük mit kezdeni. A legutóbb sikerült kiimádkoznom a háziorvosomtól egy széklettenyésztést, de többszöri ismétlés után sem tenyészett ki a bélflórám. Szedtem már Protexintől az Enterolig mindent de semmi nem segít. Mindenféle kis vírust elkapok és hetekbe telik amire felépülök. Kérem segítsen iskolába sem tudok rendesen járni ezek miatt! 17 éves vagyok és egyszerűen reménytelennek érzem a helyzetet mert senki nem foglalkozik a problémámmal. Köszönöm a segítségét!

Dr. Szanyi Andrea válasza hőemelkedés témában

Kedves Kérdező!

Igen sajnálatos, hogy ennyire rosszak a fogai. Feltételezem megfelelően mos fogat, ápolja a fogazatát és ennek ellenére romlanak a fogai. Fontos még a megfelelő táplálkozás is a fogak épségének megőrzésében. A foghúzás a probléma megoldásának csak egy része, pótolni is kell a hiányzó fogat, ellenkező esetben a mellette levő ép fog megdőlhet, fokozva a problémát. Az állandó hasmenés, ha valóban évek óta fennáll, mindenképpen további vizsgálatokat igényel, elsősorban laktóz (tejcukor) és lisztérzékenység, valamint pajzsmirigy működés irányában. A széklettenyésztés során nem a normál bélflóra kitenyésztése történik, hanem esetlegesen a bélrendszerben levő, hasmenést okozó baktériumé. A negatív széklet lelet a jó. A probiotikum szedését (Protexin) nem tartom indokoltnak. A hőemelkedés hátterében levő okot sok esetben nehéz kideríteni, de a vérsejtsüllyedés vizsgálata mellett mindenképpen javasolt vérkép vizsgálata is.

Kérdés: 2013. február 24., 18:55; Megválaszolva: 2013. február 27., 22:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyors szívverés, hányinger...
Tisztelt doktor Úr/Hölgy! Tegnap éjjel 3kor rosszúlétre ébredtem. Ezek között szerepelt a gyors szívverés, hányinger, vizszerű hasmenés...
jobb oldali hasi duzzanat
Néhány hónapja vettem észre, hogy a hasam jobboldalt duzzadtabb. Fekvő helyzetben nem látszik és tapintva sem érezhető, de álló helyzetből...
Megváltozott széklet
Üdvözlöm! Kb. Egy hónapja megváltozott a székelésem Általában a reggeli órákban tör rám és teljesen más az állaga mint a...
Mi állhat a nyirokcsomó eltérés...
Emésztési probléma, reflux