Reflux gyógyszer nélkül

Kedves Doktornő! 2010-ben kezdődtek panaszaim, hogy akkor epekövességre gyanakodva végeztek nálam vizsgálatokat.Heti rendszerességgel akkor volt hasmenésem, felpuffadásom, gyomorszáj tájéki fájdalmam.Gyomorröntgen negatív lett és az UH sem mutatott eltérést.Refluxra kellett Quamatelt 20 mg-osat szednem.Egy ideig el is múltak a panaszaim, de havi rendszerességgel előjöttek.Igaz, akkor a táplálkozásomra nem figyeltem annyira. Szeretek magyarosan főzni és a fűszeres ételeket is kedvelem.53 kg vagyok és 167 cm. Most decemberben hajhullás miatt elmentem bőrgyógyászhoz és ott egy teljes vérképet készítettek.Kiderült a vashiányom mellet, hogy a helicobacter 25 NTU lett.Így elküldtek Helizo kilégző tesztre, ami viszont negatív lett.De a gyomorégésem nem hagyott alább.Nem szedek most semmilyen gyógyszert, csak reggel és este evés előtt szódabikarbónát.Napjában többször érzem a mellkas felé sugárzó gyomorégést, evés után kissé szűnni látszik, de 1-2 óra múlva ismét előjön.Éjjel nem kelek fel ezekre a kellemetlen panaszokra, de este csak egy fél szem altató segít elaludni.Stresszes típus vagyok és mostanában össze is jöttek a dolgok. Az étkezésemben most 1 hónapja gyökeresen változtattam: nem iszom kávét, fűszereset hanyagolom, sok zöldséget eszem párolva is, többször (4-5-ször) eszem naponta, előnybe részesítem a durum-, kukorica és tönkölylisztekkel való sütést, főzést.Tejet sem iszom, mert fogyasztása után is éreztem a gyomorégést. Emésztésemmel más probléma nincsen (hasmenés, székrekedés,,,) .Tud nekem valami segítséget adni fenti problémáimra? Mert nem hetente érzem, hanem napi többszöri alkalommal is.Újból gyógyszert kellene szednem? Köszönöm válaszát: Krisz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Refluxos panaszaira gyógyszert kellene szednie, háziorvos által is felírható savcsökkentőt, valamint gasztroenterológiai vizsgálat is szükséges lehet. Továbbra is kerülje a fűszeres ételeket, kávét, teát, csokoládé is fokozza a panaszokat.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 25., 00:15; Megválaszolva: 2013. január 27., 00:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet a baj
Gyomorbántalmak
Gyomor és nyelőcső problémák.
Tisztelt Doktor Úr, Abban szeretném kérni a véleményét, hogy egy másfél hónapja kezdődött nem rendszeres hanyinger es a szegycsont tájon...
Gyomorfájás /feszülés
Jó estét doktor úr egyszer már irtam ide és az lenne a kérdésem hogy 1 honapja fáj a gyomorszájamnál és mintha belülről feszítenék néha...
Gyomorfájdalmak
Tisztelt Doktor Úr! Idén szeptemberben hagytam el a savlekötőt amit refluxra szedtem (Controloc) . Azóta tünetmentes voltam. 1 hete gyomorpanaszaim...