véres széklet

Kedves Doktor Úr/Nő! Az a problémám, 12 hetes terhes vagyok, 3.inszeminációval sikerült. Napja óta szedtem az Aspirin protectet napi 1-et, pár hete másnaponta 1-et. Pár napja abbahagytam. Nem volt indokolt, hogy szedjem, nincs véralvadási gondom, csak a jobb megtapadás miatt szedette velem a doktor. Jó pár hete fájdalmas, csíp, és véres a székletem, friss piros vér, de ijesztően sok. Kenegetem Frezyderm Rectanal kenőccsel, meg kamillásan borogatom. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy Aspirin Protect-től van ez? Aranyér lehet? Félek az esetleges komolyabb dologtól, ráktól..Vérző aranyérre úgy tudom nem jó a Reparon kúp, Hemorid kúpot lehetne használnom terhesen? Detralexről mi a véleménye? Doktorhoz félek elmenni, féltem a babámat, meg ilyenkor terhesen vizsgálatot lehet nem is lehet csinálni. Megköszönném, ha megnyugtatna, és írna egy esetleges terápiát, amit kipróbálnék, és ha nem válna be netalántán, végső esetben mennék doktorhoz. Köszönöm válaszát. Egy aggódó, első babáját váró kismama

Dr. Papp Géza válasza végbél vérzés témában

Kedves Kérdező, a vérzése amennyiben tényleg a végbélből jön, legvalószinűbben az Aspirintől ered. Kérem konzultáljon a nőgyógyásszal, nem hüvelyi eredetű-e a vérzés? Abbahagyható-e az Aspirin?

Ha abba hagyhatja az Aspirint, akkor valószinűleg a vérzése is megszünik. Daganatra ebben az életkorban nem kell feltétlenül gondolni.

Terápiát látatlanban nem tudok adni, és egyben feltétlenül javaslom, hogy pont azért mert aggódik a baba egészségéért, mutassa meg magát orvosnak. (Sebész, nőgyógyász)

Kérdés: 2013. január 22., 16:09; Megválaszolva: 2013. január 24., 10:31

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Aranyér vagy daganat?
Tisztelt Doktor Úr! Problémám évekkel ezelőtt kezdődött, amikor is megjelent egy külső aranyeres csomó a végbélnyílásnál. Spertivel...
Mennyi a végbél repedés lefutási...
Tisztelt Doktor úr, Kb 2 héte székelés után a WC papíron élénk piros vér látható ami ha jól érzékelek egy pontból a végbél nyílástól...
Ánuszhólyag
Tisztelt Doktor Úr! A minap vettem észre székletürítésnél, hogy véres maradt a papír, és felfedeztem egy csomót (vagy hólyagot) amely eléggé...
miért vérzik?
Amikor intim borotválkozást végzek (a fenekem környékét is szoktam) . Nem tudom, hogy elvágtam-e ott vagy mástól lehet de ha nagy dolgom van a wc-n...
Véres széklet.
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Régebben a Proktológián diagnosztizáltak nálam belső aranyeret. Azt mondták, nem kell vele foglalkoznom. Gyakran volt véres...