Véres széklet.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Régebben a Proktológián diagnosztizáltak nálam belső aranyeret. Azt mondták, nem kell vele foglalkoznom. Gyakran volt véres a székletem. Mostanság is előfordul, hogy széklet ürítéskor kb. 1 centiliter, vagy kevesebb folyékony tiszta piros vér ürül. Vagy darabos. Hosszú idő után rájöttem, mikor is történik ez: Nehéz fizikai munka után, vagy nehéz tárgyak emelése után (amit nekem fizikai állapotom miatt nem lehetne, de a munkahelyet ez nem érdekli) másnap. És kb. 3 napig tart. Ilyenkor a hasam is fáj. Kérdésem: Kell emiatt aggódnom, vagy természetes, hogy kifakad a belső aranyér az erőlködés hatására, de ez nem baj? Van rá gyógyszer, vagy gyógymód? Mit tegyek? Válaszát köszönöm, tisztelettel: D. László.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a végbél vérzés témában

Mindenképp érdemes colonoscopos szűrővizsgálatot végeztetni, mivel a vérzés oka azért nem csak az aranyeresség lehet, bár a tünetek leginkább erre utalnak. Gyógyszeresen Detralex tabletta tartós használata, panaszos stádiumban aranyérre való kúpok alkalmazása, langyos-kamillás-sós ülőfürdők segíthetnek.

Kérdés: 2014. április 23., 07:30; Megválaszolva: 2014. április 24., 07:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés