Most már minden székelésnél vérzek kicsit

Üdv! A problémám az lenne, hogy 1 hete szorulásom volt, és eléggé fájdalmasra sikerült a székletürítés. Egy kisebb vérzés is követte a folyamatot. Azóta majdnem minden székletürítést vérzés követ. A széklet maga nem véres egyáltalán, illetve nem érzek semmilyen fájdalmat. A vérzés körülbelül 30-40 másodpercig ha tart, aztán el is múlik, mértéke csekély, de zavar a jelenléte. 3 napja aranyér kenőccsel kezelem (a kis fej segítségével belül) , és lassan mintha jobbá válna. Széklet ürítések közben mikor megvizsgálom akkor nincs vérzés egyáltalán. Lehetséges hogy a szoruláskor elpattant valamelyik kis ér, és nehezen gyógyulna, főleg hogy az étrendemből adódóan eléggé kemény a székletem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza végbél vérzés témában

A panaszt legvalószínűbben tényleg nyálkahártya-berepedés okozhatja. Ez spontán gyógyulhat, ha sikerül a széklet állagát rendezni (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás) . Hátterében ezen kívül állhat aranyeresség is, de a székletrendezéssel ez is javul.

Kérdés: 2014. március 26., 10:46; Megválaszolva: 2014. március 28., 13:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyér vagy daganat?
Tisztelt Doktor Úr! Problémám évekkel ezelőtt kezdődött, amikor is megjelent egy külső aranyeres csomó a végbélnyílásnál. Spertivel...
Mennyi a végbél repedés lefutási...
Tisztelt Doktor úr, Kb 2 héte székelés után a WC papíron élénk piros vér látható ami ha jól érzékelek egy pontból a végbél nyílástól...
Ánuszhólyag
Tisztelt Doktor Úr! A minap vettem észre székletürítésnél, hogy véres maradt a papír, és felfedeztem egy csomót (vagy hólyagot) amely eléggé...
miért vérzik?
Amikor intim borotválkozást végzek (a fenekem környékét is szoktam) . Nem tudom, hogy elvágtam-e ott vagy mástól lehet de ha nagy dolgom van a wc-n...
Véres széklet.
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Régebben a Proktológián diagnosztizáltak nálam belső aranyeret. Azt mondták, nem kell vele foglalkoznom. Gyakran volt véres...