Májdaganat

Diagnosztizált májdaganat esetében, (előrehaladottságát sajnos még ne tudjuk) valóban nem lehet e semmilyen kezelést alkalmazni a sárgaság elmúltáig? Meddig tart a sárgaság, meddig tarthat, előfordulhat, hogy el sem múlik? Mennyire van hatással ezekre a cukorbetegség amelyet még eddig nem tudtak gyógyszeresen beállítani? Ez tényleg egy elkerülhetetlen és kényszerű várakozás? Ha ez hetekig is eltart, nem lesz rossz hatással a betegség lefolyására? Sajnos ez a várakozás igen embert próbáló, és rossz hatással van a betegre is és a hozzá közelállókra is.Önök mit tanácsolnának nekünk? Elkérhetjük ilyenkor az eddigi vizsgálati eredmények másolatát, és kérhetünk tanácsot esetleg más orvosoktól is.Nem sérti esetleg ez a kezelő orvost.? Vagy esetleg tényleg ez a megfelelő terápia. Mit tegyünk, mit tehetünk még esetleg a hozzátartozónkért? Kérdésemmel nem szeretném egy orvosnak sem a hozzáértését kritizálni, és nem feltételezek róluk semmit sem, csak tanácstalanok vagyunk, és nem tudjuk mit tehetnénk az esetleges gyógyulásért Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza májdaganat témában

Sajnos a primer (elsődlegesen májból kiinduló) rosszindulatú folyamatok esetén a sárgaság már annak a jele, hogy nincs elegendő jól működő májszövet, mely az epefestéket kiválasztaná. Ha erről van szó, érdemi javulás nem várható. Ha epeuti elzáródás okozza a sárgaságot, akkor ennek megszüntetése segíthet a javulásban. Sajnos a kemoterápiás szerek lebontásához a máj méregtelenítő funkciója szükséges, így ennek hiányában nem alkalmazhatók. A leletek természetesen a beteg tulajdonát képezik, de véleményem szerint más orvos is az eddigieket fogja mondani, onkológusain az aktuális protokoll alapján dolgoznak.

Kérdés: 2013. január 14., 23:42 ;Megválaszolva: 2013. január 17., 21:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet ez?
2011.11.16-án csípőfájdalom miatt uh-vizsgálaton voltam. A leletem a következő: Amáj nem nagyobb, bal lebenyének alsó felszínéből kidomborodva...
Mi a teendő a jóindulatú...
Tisztelt webbeteg orvosa! Egy rutin vérvételnél a Gamma GT értékem 35U/L volt. Az ultrahang ezután a Hepar bal lebenyében 40mm-es gócót talált....
Labor eredmény
Kedves Doktor Úr! Csináltattam egy komplex laborvizsgálatot, mert elég sűrűn testi tüneteim vannak és jó lenne kideríteni, hogy miért. Pár...
Vérkép covid
Tisztelt Doktor Úr! 10.02 -re Tegnap reggelre covidos lettem (első covid) . Fáj minden tagom, a hátam és a mellkasom is, így bementem a Bp. László...
“Tudatos” alkoholista
Üdvözlöm Az őszinte véleményére vagyok kiváncsi, az utóbbi 10 évben heti rendszerességgel kb 70-100 gramm alkoholt fogyasztok hetente. (nagyon...