Mi lehet ez?

2011.11.16-án csípőfájdalom miatt uh-vizsgálaton voltam. A leletem a következő: Amáj nem nagyobb, bal lebenyének alsó felszínéből kidomborodva 70x52x70mmnagyságúélesen határolt homogen szerkezetű szolid képlet látható. Az epehólyag, az epeutak a pancreas, a vesék, a lép, az aorta hasi szakaszaés a húgyhólyag uh képe szabályos. A kismedencében kóros képlet nem látható.Dg: Máj, epehólyag, epeutak bizonytalan és ismeretlen viselkedésű daganata. Belgyógyász orvoshoz 11.30-ra kaptam időpontot. Mit jelent az, hogy 'szolid képlet'? Semmi hasi panaszom nem volt, néha puffadás, teltségérzés, de ennek nem tulajdonítottam jelentőséget.Ezek után a csípőpanaszom már nem is lényeges/egyelőre/.Röntgenfelvételen pedig ez áll: Az ágyéki csigolyák magassága megtartott, az L.1.ésL.2.csigolyák alsó zárólemeze a dorális harmadban kissé a csigolya testbe domborodik. (kis belső sérvesedés) , egyébként az ágyéki csigolyákon és a csípőizületeket alkotó csontokon kóros rad.eltérés nincs. A véreredményemre azt mondta a háziorvos, hogy jó. Kicsit félek, de abban bízok, hogy nem komoly.4 gyermeket nevelünk, viszonylag fiatal vagyok.:) Tudom hogy ez még kevés, ahhoz, hogy pontos diagnózist mondjon, talán csak egy kis biztatást várnék, de igazságot! Sok mindent olvastam már ezen az oldalon, ezért is bizakodom.Köszönettel Györgyi.Várom válaszát!

Dr. Plósz János válasza májdaganat témában

A szolid képlet azt jelenti, hogy nem folyadéktartalmú. Az éles határoltság mindenképp jó jel, illetve az is, hogy homogén. Mérete elég jelentős, ez alapján elsősorban a máj jóindulatú elváltozása merül fel bennem (máj adenoma vagy fokalis nodularis hyperplasia, a májsejtek jóindulatú túlzott szaporodása) . További képalkotó vizsgálatokkal (CT vagy MR) közelebb kerülhetünk a válaszhoz, de végleges ereményt esetleg csak biopszás mintavétel adhat.

Kérdés: 2011. november 21., 18:52 ;Megválaszolva: 2011. november 22., 18:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májdaganat
Diagnosztizált májdaganat esetében, (előrehaladottságát sajnos még ne tudjuk) valóban nem lehet e semmilyen kezelést alkalmazni a sárgaság...
Mi a teendő a jóindulatú...
Tisztelt webbeteg orvosa! Egy rutin vérvételnél a Gamma GT értékem 35U/L volt. Az ultrahang ezután a Hepar bal lebenyében 40mm-es gócót talált....
Belgyógyászati problémák
Üdv. Diagnózisaim: Reflux betegség,Diótörő szindróma,AMS-szindróma,M Crohn illetve kérdéses Colitis. Előre is bocsánat,hosszú lesz a szöveg....
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar