Sürgős választ várok, mert bepánikoltam!

Tisztelt DoktorNő/Úr! A problémám egy éve kezdődött. Mindig voltak problémáim a székeléssel, hol ment a maga módján minden, hol nagyon szenvedtem a székrekedéstől. Kb fél évvel ezelőtt elkezdtem érezni egy tompa szúrkáló érzést bal oldalt a hasamban.Ez hol elműlott, hogy előjött, de sosem okozott komolyabb problémát.Viszont az elmúlt két három hétben már állandóan jelen van a szúrkáló érzés, ami néha már fáj is folyamatosan. A szúrkáló, kellemetlen érzés már el sem múlik, reggel vele kelek és este vele fekszek. Az elmúlt héten székelésemmel is problémák voltak, nagyon nehezen jutottam el a wc-éig, borzasztó hasi fájdalmak után, mindenféle praktikát kipróbálva már, hogy végre valamit alkossak. Amit viszont már egy évvel ezelőtt észrevettem az egy duzzanat szerűség, bal oldalt, nem tudom leírni, olyan mintha egy henger forma lenne amiben van valami.Egyszer már voltam vele az orvosnál, ő azt mondta valószínüleg széklet rekedt a belekben, és azt érzem, írt fel hashajtót, ennyi.De még mindig ott van azóta is, és már fáj is ha megnyomom.Teljesen be vagyok pánikolva, hiszen a nem szűnő fájdalomból már tudom, hogy baj van.Sajnos majd csak csütörtökön tudok eljutni orvoshoz, de addig is próbálok egy kis adatot összevadászni, hogy mi lehet ez.nagyon rosszra kell gondolnom, vastagbél rákom van?! Hiszen érzek duzzanatot, és minden tünetét produkálom.Fogyás is tapasztalható volt az elmúlt időszakban, bár azért az nem olyan nagy mennyiségben viszont a súlyom stagnál, ha sokat eszek akkor sem hízok. A székletem nem volt véres, nem tudom milyen színünek kell lennie a vérben benne, világos piros sötét piros.De ilyen nem igazán fordult elő.Nagyon ritkán járok wc-re, és most már mint mondtam pánikolok is tőle.Előfordulhat hogy ilyen nagy baj legyen?! Az egyik ismerősömnek vastagbél daganata van, és ő mondta hogy nála is egy duzzanattal kezdődött. Amit saját maga vett észre.Ő már gyógyíthatatlan stádiumban van.....és azért rettegek, mert az enyém amit érzek eléggé nagy.Kérem mihamarabb válaszoljon.Nagyon köszönöm! 29évesNő

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Nincs oka pánikra! A tapintható duzzanat lehet akár besűrűsödött széklettel teli szigmabél is. A székrekedést mielőbb érdemes rendezni, mert a panaszok gyökere ez lehet. Erre a bő folyadék- és rostfogyasztás, a rendszeres, intenzív testmozgás alkalmas. Érdemes pre- és probiotikumot is használni, a bélflóra rendezésére. A teljes megnyugvást és diagnózist egy vastagbél-tükrözés adhat.

Kérdés: 2013. január 06., 19:41 ;Megválaszolva: 2013. január 08., 13:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Kreatin-Kináz
27 éves vagyok. Alapbetegségeim: Asztma, allergia (pollen) , Hyperprolactinameia. Szedett gyógyszerek: Lendin 20 mg, Bromocriptin 2.5 mg és...
Köldöktől jobbra fájdalom
Emésztési probléma, reflux
Hasi és egyéb panaszok
Tisztelt Dr úr! ojan kérdésel fordulok önhöz hogy vissza vissza térö problémám hogy ojan has fájás jön rám hogy egyszere érzek sok mindent.Pl:...
Köldök körüli fájdalom
Kedves Doktor Úr! Emésztési problémáim évekkel ezelőtt kezdődtek. Minden vizsgálat készült a tükrözéseken keresztül, az allergia és...