Mi lehet a baj? Nyákos széklet - valami komoly?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a mai napon a székletemen ilyen narancssárgás nyákot vettem észre (nem vészesen sokat, de több volt, mint kevesebb.) Nincs se hasmenésem, se székrekedésem, annyi a gond, hogy reggelente szokott úgy fájni a hasam, mint amikor az embernek nagyon ki kell mennie a toalettre (pl. hasmenésnél) . Sajnos dohányzom, de mindenféleképpen le szeretnék szokni az egészségem, másrészt pedig az olyan gondolatok elhagyása, mint pl. a vastagbél rák gondolatáról. Annyit tudnék még elmondani, hogy tegnap előttig kb.2 hétig szivárványhártya gyulladásom volt. Köszönöm a válaszát!

Dr. Plósz János válasza széklet eltérés témában

A nyákos széklet önmagában nem riasztó tünet, általában fokozott bélhámsejt-pusztulás illetve újraképződés jele, gyakran okozza bélhurut, de akár gyógyszeres terápia mellékhatása is. Javaslom, használjon pre- és probiotikumokat. Ha ismétlődne a tünet vagy egyéb panasz is társulna hozzá, akkor érdemes lehet tovább vizsgálódni.

Kérdés: 2012. december 12., 07:34; Megválaszolva: 2012. december 15., 12:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Világoszöld darabok a szekletben
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 2 hónapja hasmenesem volt és távozott a szeklettel egy db zöld babszerű valami. Mivel tartósan szedek merckformint...
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...
Diéta , széklet
Jó napot Dr Úr / Nő! 30 éves vagyok szeretnék több kg -tól megszabadulni ezért 1 hete életmódváltásba kezdtem diétába! Azóta kevesebb a...
Megváltozott széklet
Tisztelt Doktor Úr! Azt a kérdést tettem fel Önnek, hogy székelést követően a wc papíron fekete apró pöttyö láthatóak, az otthoni széklet...