Emésztési zavar

Tisztelt Doktorúr. Korábban megállapításra került egy enyhe glutén érzékenység. Azért írom hogy enyhe, mert kevés glutén (pl. Pár szem keksz) nem okozott komoly problémát. Utóbbi időben már teljesen elhagytam, mert úgy éreztem nem jó az emésztésemnek. Jelenleg teljesen glutén mentesen étkezem. Viszont mégis probléma van az emésztésemmel. Voltak aranyeres problémáim is, amiket kenőcsel és kuppal jól tudtam kezelni. Úgy érzem mintha lelassultak volna a beleim. Van hogy 2-3 napig sincs széklet ürítési inegerem. Aztán mikor véget ér ez a "pangási" időszak, akkor akár egy nap háromszor is kell wc re mennem. Majd ez a folyamat ujraindul. A széklet jellegzetessége a mászkossága. Olany mintha nehezen akarna elválni a végbéltől, lassan is jön ki. Nem kemény. Szine barna. Formája hengeres, talán kicsit vékonyabb. Amit még tapasztalok időnként nagyon enyhe fájdalom a bal alsó lágyék környékén. Mire utalhatnak ezek a tünetek? Segitségét előre is köszönöm. Üdv. T

Dr. Plósz János válasza széklet eltérés témában

Leírása alapján tényleg meglassultabb a bélmotilitás. Érdemes lenne rendszeresen, intenzíven mozogni, emelni a folyadékbevitel és fokozatosan több rostot fogyasztani. Ezek mellett a bélmotilitás és az utóemésztés javulna. Pre- és probiotikus hatású élelmiszerek is segíthetnek.

Kérdés: 2021. január 19., 11:05; Megválaszolva: 2021. január 19., 13:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Világoszöld darabok a szekletben
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 2 hónapja hasmenesem volt és távozott a szeklettel egy db zöld babszerű valami. Mivel tartósan szedek merckformint...
Vastagbélrák mennyire...
Diéta , széklet
Jó napot Dr Úr / Nő! 30 éves vagyok szeretnék több kg -tól megszabadulni ezért 1 hete életmódváltásba kezdtem diétába! Azóta kevesebb a...
Megváltozott széklet
Tisztelt Doktor Úr! Azt a kérdést tettem fel Önnek, hogy székelést követően a wc papíron fekete apró pöttyö láthatóak, az otthoni széklet...
A stressztől lehet sárgás a...
Tisztelt Doktor Úr! Azért fordulok Önhöz, mert az utóbbi időben, ha rám tör az erős szorongás, stressz, pánikhangulat, gyakran vizelési és...