Világoszöld darabok a szekletben

Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 2 hónapja hasmenesem volt és távozott a szeklettel egy db zöld babszerű valami. Mivel tartósan szedek merckformint és c vitamint, azt hittem, valamelyiket nem tudtam megemeszteni. Szekletem rendeződött. Azonban egy hónapra rá ismét hasmenés, ismét már 2 db valami távozott. Ekkor kezdtem megijedni, de ekkor is elmúlt. Mai nappal normaflore elfogyasztása után ismét, már több darab ugyanilyen valami távozott. A képet csatoltam róla. Kérem segítsen, hogy mi lehet ez! Egyéb tüneteim az enyhe fogyás, tavaly ősz óta tartó jobb oldali mellkas és hát fájdalom, legszomj, gyengeség. Köszönöm szépen szíves válaszát!

Dr. Plósz János válasza széklet eltérés témában

Valamilyen ételmaradványnak tűnik a képen látható dolog. Ha felgyorsul a vastagbél-motilitás, kevesebb a bakteriális emésztés és a számunkra nem emészhető dolgok (pl. rostok, paradicsom-paprika héj, kukorica) felismerhető formában jelenhetnek meg a székletben, ez nem jelent gondot. Szóval az elsődleges ok a felgyorsult vastagbél-motilitás, ennek oka lehet fertőzés, gyógyszer (a metformin mindenkinek gyorsítja a passzázsát), de akár irritabilitás is.

Kérdés: 2021. július 10., 10:42; Megválaszolva: 2021. július 12., 10:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...
Diéta , széklet
Jó napot Dr Úr / Nő! 30 éves vagyok szeretnék több kg -tól megszabadulni ezért 1 hete életmódváltásba kezdtem diétába! Azóta kevesebb a...
Megváltozott széklet
Tisztelt Doktor Úr! Azt a kérdést tettem fel Önnek, hogy székelést követően a wc papíron fekete apró pöttyö láthatóak, az otthoni széklet...
A stressztől lehet sárgás a...
Tisztelt Doktor Úr! Azért fordulok Önhöz, mert az utóbbi időben, ha rám tör az erős szorongás, stressz, pánikhangulat, gyakran vizelési és...