Reflux betegség, amit megállípítottak?

Üdv! Az alábbi diagnózist kaptam egy gasztroenterológiai rendelésen: Gastroscopia történt, melynek során enyhe chr. gastritis jelei láthatók, a cardia területében vett biopsiából pedig egy gócban komplett intestinalis metaplasia volt észlelhető erosiv reflux oesophagitis jelei mellett. A multiplex biopsiákból vett ismételt szövettani és gyorsteszt alapján Helicobacter nem volt igazolható. Gyógyszer: Rabyprex 1x1 szedése 6 héten át. Kérdés: gyakran előfordul, hogy bár a kilégzéses helicobacter teszt pozitív (nálam is az lett) , a tükrözés után a vett mintákból pedig negatív lett az eredmény? Ha nem tükröznek meg, akkor kezelik (már rögtön felírták a rengeteg gyógyszert rá) a helicobactert? Az orvos a gyorsteszten a kilégzéses tesztet értette? mert van papírom arról is, hogy az pozitív. Góckutatás céljából indult a vizsgálat, ugyanis az arcomon rettenetesen be szokott gyulladni a bőröm és az immunrendszerem is gyakran legyengült. Voltam UHG-n, nagylaboron. Van myómám a méhemben, cisztám a petefészkemben, a májamon, és üregrendszeri tágulat a vesémen. (de ezek kicsik) Csak azt szeretném, ha meg tudná erősíteni az orvosom véleményét, hogy a refluxom meggyógyul a kezeléstől és a gyulladás az arcomon is elmúlik. Évek óta most először vették a panaszaimat komolyan, Eddig azt mondták allergia, kenjem szteroiddal a bőröm. Amúgy rendszeresen sportolok, nincs túlsúlyom, magas vérnyomásom sincs. Lehetséges, hogy a migrénem is a refluxtól van? Köszönöm előre is válaszát, véleményét.

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Nem a gyorsteszt-nek a viszgálat után a biopsziás mintán elvégzett tesztet értjük. Sajnos minden vizsgálat lehet álpozitív és álnegatív is, az Ön esetében a legmegbízhatóbb a szövettani értékelés, mely negatív. A reflux a savcsökkentő használata mellett javul, de meggyógyulni az életmódbeli változtatásoktól lehet (gyakori, kis étkezés, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése) . A reflux nem okoz gócbetegséget és migrain-t sem.

Kérdés: 2012. november 06., 18:23; Megválaszolva: 2012. november 07., 14:45
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
A tünetek alapján reflux...
Tisztelt Dr.Plósz János! Tüneteim akkor kezdődtek amikor elérkezett az a nap amikor indultunk a Balatoni nyaraláshoz 2022.06.17.reggelén. 2017,2018...
H2 kilégzési teszt (laktulóz)...
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mit jelez a tegnapi laktulóz H2 kilégzési tesztem eredménye. Azt olvastam, hogy a magas...
Hirtelen jött reflux
Tisztelt doktornő /úr! 4 napja hirtelen jött erőteljes refluxom van mélyen a rennie és a salvus sem segít, ha igen csak rövid ideig. Ehhez társult...
Mi okozhatja a tüneteim? Reflux?
Kedves Doktor Úr! Tüneteim markánsan december 7 óta jelentkeztek.De vissza gondolva előtte is volt étvágytalanság éjszakai köhögés és...
Mi lehet a baj