Derékfájdalom

Tiszteletem! Már lassan 2 hónapja fáj a bal oldalamon, illetve néha az egész derekam. Szemem alatt meg mély karikák vannak kb 2-3 hónapja hol halványak hol erősebbek. Voltam szeptember közepén orvosnál elküldött vérvételre ami tökéletes volt. Emiatt nem nagyon gondoltam, hogy lehet valami nagyobb baj. Viszont a derekam még mindig fáj hajláskor illeteve oldalra mozgáskor főként a bal oldal. Szemem alatt még mindig ott van a karika. Székletem is hol normális hol vékony és nehezebben megy, de ezt kis mozgással tudom szabályozni ha időm engedi. Szóval a kérdésem az lenne, hogy mitől van ez a hát fájás? Belgyógyászati probléma lenne? Vagy egyzserűen a helytelen testartás? és a karikás szemem miért van mikor normálisan alszom. nem lehet hogy összefügg és mind kettő valami komolyabbnak a tünete? gyulladás lehet a szervezetemben? vagy már én kombinálom túl? a vérképből ki kellett volna derülnie ha valami komolyabb van a háttérben vagy nem? vagy pszihés alapon is lehet? nem tudom már mit csináljak mert nem tudok így másra öszpontosítani. ön szerint mit tegyek?

Dr. Szanyi Andrea válasza derélfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ha a laborvizsgálatban a CRP, vörösvérsestsüllyedés(We) , vérkép normál értéket mutatott, akkor a szervezetében a gyulladásos folyamat megléte valószínűleg kizárható. Nem derül ki a leírásából, hogy a derékfájása miatt milyen vizsgálat, esetleg kezelés történt. Említi, hogy a panasza már csökkent, ami mindenképpen biztató. A szeme körüli karika hátterében állhat vesebetegség, pajzsmirigy működési zavar, kialvatlanság, de lehet alkati tényező, fogyás is a háttérben. Gondolom a vesebetegséget a laborvizsgálattal kizárták. Székletpanaszainak rendezése érdekében fogyasszon növényi rostokban gazdag étrendet, bőségesen folyadékot és a lehetőségekhez mérten sportoljon.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2012. október 18., 21:18; Megválaszolva: 2012. október 19., 20:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Kissé magas amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! A „szokásos” prosztata kontrollnál a vérképemben az amiláz értéke 135 (labor referencia 28-100) és a foszfát 0,70...
Lelet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Rendszeresen kirándulunk, védekezünk kullancsok ellen. Egy éve 2021.05.02 Vasárnap reggel egy parányi valami volt a bőrömön, én...
Bélprobléma
A PET CT leletemen ez szerepel: A gastrointestinalis traktusban egyértelműen kórjelző dúsítás nem azonosítható. A terminalis iluemban intenzív...
Epe ürülési gondok
Kedves Doktor úr! Epe ürülési gondok esetén, aktív babatervezés fázisában mi szedhető Cholagol csepp helyett? Tegnap voltam kontroll vizsgálaton...
Epe irányba gondolkodjak?
Tisztelt Doktor Úr! 2 alkalommal kérdeztem Öntől az elmúlt 2 hétben jobb bordaív alatti fájdalmam miatt. Doktor Úr tanácsát megfogadva elmentem...