Gyomorpanaszok

Tiszelt Doktor Úr! Korábban már tettem fel kérdést ebben az ügyben. Panaszaim több, mint fél éve kezdődtek: gyomorszáj-tájéki maró érzés, hányinger, korai teltségérzet. Gyógyszeres kezelés hatására a panaszaim nem múltak, ezért gyomortükrözést csináltak a debreceni Kenézy kórházban. Antrum gastritis sy és reflux oesophagitist állapítottak meg, valamint Helicobacter Pylor jelenlétét igazolták. A HP eradikációjára került sor, mely sikerességét kilégzési teszt is igazolta. Jelenleg rabeprazolt szedek 2x20 mg, Cerucalt 2-3x1, valamint Venter és Gaviscon bevonószereket. Ezek mellett panaszaim továbbra is fennállnak. Egyéb készítmények mint a Salvus víz, gyógyteák se bizonyúltak túl hatásosnak. Tanácsát szeretném kérni milyen egyéb vizsgálatok, gyógyszerek, kezelések jöhetnek szóba? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorpanaszok témában

Leírása alapján a reflux-ra illetve savas panaszokra javasolt terápiás lehetőségeinket már végigpróbálta. A dupla dózisú savcsökkentő terápia mellett perzisztáló panaszok a szintén arra utalnak, hogy nem savtúltermelés okozza a panaszokat. Esetleg epés reflux, gyomormotilitási probléma állhat a háttérben. Ennek igazolására nyelőcső-gyomor rtg vizsgálat lehet alkalmas. A gyógyszeres terápián kívül a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések segíthetnek a panaszok megszüntetésében.

Kérdés: 2012. augusztus 29., 08:47; Megválaszolva: 2012. augusztus 31., 09:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?