• Frontin refluxra

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Nekem gasztritiszt állapítottak meg tükrözéssel, hasi uh, vérvétel stb minden mas negativ Helikom sincsen,szovettan is negativ. Azt mondták nem nagy baj, hamar túlleszek rajta. Kaptam rá PPI-ket majd quamatelt de nagyon égett a gyomrom mindegyiktől és jobban nem lettem. Azt tapasztalom,ha naponta 3 szor 0.5 frontint beveszek, nem érzem a gyomorégést, kb a panaszaim 80 % a eltűnik. Ez azért van, mert a frontinnal kvázi "elkábítom" magam és ezért nem annyira élem meg a gyomrom fájdalmait? Meg kell mondanom, hogy h PPI-knek szörnyű mellékhatásait tapasztaltam, a frontinnak pedig csak azt, hogy álmos vagyok tőle. Ártok így magamnak, ha gyomorproblémáimra frontint szedek a PPI k helyett? Köszönöm válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyomorpanaszok témában

        Tisztelt Kérdező, Ha a Frontin hatására enyhülnek a tünetei, az azt valószínűsíti, hogy ezek idegi, lelki eredetűek. Az a kérdés, hogy lehetne csökkenteni a háttérben álló okokat, ezzel valószínűleg a tünetek is megszűnnének. A Frontinnal kapcsolatban csak az int óvatosságra, hogy hozzászokást eredményezhet néhány hónap elteltével.Érdemes lassan csökkenteni az adagot a tünetek enyhülésével. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. július 24., 12:19; Megválaszolva: 2020. július 25., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: