lehetseges?

Tisztelt szakerto! Olyan harom hete falun a kinti wc-be visszanezve egy barnas 1 cm koruli gombolyebb maszo ferget vettem eszre a szekleten ami higabb volt a rengeteg gyumolcsevestol.Kerdesem azzal lenne kapcsolatban hogy lehetett e belolem es ha igen mien? Rettento meretu fobiam van az ilyen elolenyekkel szemben napokig se enni sem pedig wc-ni nem mertem, mikor sikerul vegul semmi nem volt a szekletemben, kesobb sem.Tunetem nincs belfergessegre, sulyom evek ota ugyan annyi, nem faj a hasam, nincs hasmenesem sem, mondjuk azota, a fobiam miatt allandoan a hasamat figyelem a belmozgasoktol is panikrohamot kapok.Orvoshoz nem tudom mikor jutok el mert meg bizonytalan ideig nem lakohelyemen tartozkodom.Rettegek hogy valami tobb meteres valami van bennem, s a gondolat hogy a gyogyszertol tavozik kitudja hogyan.......rosszullet vesz hatalmaba szo szerint.Remelem megnyugtato valaszt tud adni.Tisztelettel Szilvia.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza bélférgesség témában

Kedves Kérdező!

A bélférgességnek tünetei lehetnek a végbéltáji viszketés, hasi panaszok, esetleg fogyás. Igazolni, hogy van-e fertőzés és milyen fajta bélférgesség áll fenn a székletből féregpete kimutatásával lehet. Ehhez három egymást követő székletvizsgálat szükséges. A vérkép utalhat bélférgesség meglétére. Az Ön esetében amennyiben ez nem vízöblítéses WC, hanem hagyományos, emésztőgödrös mellékhelység volt, akkor elképzelhető, hogy a látott féreg már ott volt korábban is. Mindenesetre javaslom hazaérkezése után csináltassa meg a fent említett vizsgálatot.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 17:20; Megválaszolva: 2012. augusztus 25., 07:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat