Alkalikus fosfataz emelkedes..

Kedves dr.Ur/No! 35 eves no vagyok. Nehany napja egy veranalizist keszittettem magamnak, ahol az alkalikus fosfataz 336U/l -re jott ki. Ettol nagyon megiljedtem, bar a laboratrium a normal ertekeket 78-279 U/l kozott hatarozta meg. A funkcios probak normalisak es minden egyebb is, kiveve a vizelet probat ami pozitiv nitritet, feherversejtet es keves pirosversejtet mutat. 9 honappal ezelott laparoszkopos cholecistectomiam volt s azota is erzekeny a helye es neha enyhe emelygesem van. A kerdesem az lenne, hogy ez a magas foszfataz lehet-e osszefuggesben a mutettel vagy sem. Ma ujra elmentem egy masik laborba is ahol a GGT-t es az AFP-t, valamint a csont eredetu alkalikus foszfatazt is megcsinaltatom. Kerem szepen valaszoljon nekem mert nagyon ketsegbe estem, ugyanis van egy 7 eves kisfiam, akinek nagy szuksege van meg az anyukajara. Annyit meg hozzafuznek hogy k.b 6 evig szedtem fogamzasgatlot, de mar egy evenel tobb nem szedem. 1 honapja voltam hasi ultrahangon pont a mutet miatt, controllon de semmi nem latszott a majon. Valaszat elore is koszonom! Udvozlettel: Eniko, Nagyvaradrol.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emelkedett alkalikus foszaftáz érték témában

Ilyen mértékű AP emelkedés epehólyag-eltávolítás után természetes, aggodalomra nem ad okot.

Kérdés: 2012. augusztus 04., 19:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 05., 08:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás