Elmúlik valaha a reflux?

Tisztelt Doktor! Két éve gyomortükrözéssel kimutatták nálam a refluxot. Azóta nagyon sok gyógyszert kipróbáltam: pantoprazol, controloc, rabyprex, stb. csak az esomeprazol használt valamennyire, de tünet mentes ettől sem lettem.kb. két hónapja elkezdtem diétázni, gyógyszerek szedését abbahagytam (a cukrot, liszetet és a tejet kiiktattam az étrendemből) és elkezdtem inni egy fitoterapeuta által összeállított teát. Azóta a gyomrom nem fáj, nem ég de egyre gyakrabban érzem a savas ízt a számban és néha nagyon erős hányingerem van. (erre szedek mostanában Motíliumot) Teljesen tanácstalan vagyok. Folytassam a diétát, vagy szedjem a régi gyógyszert, igyam a teát? Úgy érzem már mindent kipróbáltam, miért nem múlik el teljesen? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A reflux-betegség oka a gyomortartalom fokozott visszaáramlása a nyelőcsőbe. A savcsökkentők ebből adódóan tüneti terápiát jelentenek. A reflux megszűnése az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, kis étkezések, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, kávé- és csokoládéfogyasztás mérséklése, hasűri nyomás csökkentése (fogyás) . Véleményem szerint ha a diétát pozitív hatásúnak érzi, nyugodtan folytassa, akár a gyógyszeres kezelés mellett is.

Kérdés: 2012. július 30., 15:31; Megválaszolva: 2012. július 31., 21:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?