Silegon májvédő

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az, hogy epeműtét után (2001) lehet e szedni silegont? Illetve, hogy ez valóban májvédő vitamin e? Szedését a gyakori hasmenés miatt kezdeném el szedni. Ön szerint van e értelme a silegon szedésének, illetőleg megszüntetné e a gyakori sárgás színű néha nyákos hasmenésemet? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Henrietta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a epeműtét témában

Kedves Henrietta! Érdemes Silegont szedni. Májvédő hatása igazolt, de ez valójában nem vitamin, hanem gyógynövény-származék. A hasmenésre nincs hatással. A májsejtek védelme érdekében viszont érdemes szedni. A műtét után az epe folyamatosan csorog a nyombélbe, így magasabb zsírtartalmú étkezés esetén a zsírok nem teljesen emésztődnek meg, haspuffadást, hasmenést okozva. Javaslom epekímélő diéta tartását, gyakori kis étkezést, étkezésekhez enzimkészítmény, pl. Mezym Forte szedését.

Kérdés: 2011. november 05., 13:30; Megválaszolva: 2011. november 05., 16:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés